Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Po Pia Tod (Kevätkääryleet)

1 h 30 min

Kevätkääryleet ovat suosittuja niin Thaimaassa kuin Kiinassakin. Kevätkääryleisiin sopivia valmiita, pakastettuja taikina-arkkeja voit ostaa etnisistä ruokakaupoista.

6.10.2014
Reseptin ainekset
40 kpl
Täyte
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
tuoretta chiliä (punainen)
3 kpl
porkkanaa
300 g
kiinankaalia
4 kpl
kevätsipulia
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
ituja (mungpavun-)
2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
2 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
Lisäksi
Kevätkäärylearkkeja (pakaste)
5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Kevätkääryleet valmistuvat näin:

Sulata taikina-arkit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chilit ja poista siemenet. Leikkaa chilit pieniksi kuutioiksi.

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnetut sipulit, chilit ja inkivääri. Kuullota hetki käännellen.

Lisää porkkanaraaste ja anna kuumentua läpikotaisin samalla sekoitellen. Lisää kiinankaali, kevätsipulit ja mungpavut. Sekoita.

Sekoita keskenään kala- ja soijakastike sekä sokeri. Kumoa kastike kasvisten joukkoon ja kääntele sekaisin. Anna seoksen kuumentua läpikotaisin ennen kuin nostat sen pois liedeltä. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu korianteri.

Ota yksi taikina-arkki kerrallaan työpöydälle. Nosta lusikallinen kasvistäytettä yhdelle kulmalle. Taita kulma ja reunat kasvisten päälle ja pyöräytä kääryle rullalle.

Pane öljy kuumenemaan puhtaaseen, kuivaan, pienehköön kattilaan. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Kun leipä nousee heti pintaan, ja öljy poreilee vilkkaasti sen ympärillä, on öljy riittävän kuumaa. Paista öljyssä noin 5 käärylettä kerrallaan kullanruskeiksi. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Tarjoa kevätkääryleille dipiksi makeaa chilikastiketta tai makealla chilikastikkeella maustettua ranskankermaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt