Maku

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä

55 min
0
0

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä

Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta
Tulosta
Mainos
Pitsa uunipellillä paistettuna on monelle tuttu perjantaiherkku jo lapsuudesta. Niin myös intohimoiselle ruokasieniharrastajalle Leena Almgrénille, jonka rakkain makumuisto on hänen äitinsä tekemä sieni-jauhelihapitsa. Pitsan juju piilee kuivatuissa, sormien välissä murennetuissa suppilovahveroissa, joita käytetään oreganon tapaan mausteena. Leenan äiti leipoo tätä pitsaa edelleen.

Ainekset (4 annosta)

Pitsapohja

  • ¾ tl suolaa
  • 1 pskuivahiivaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Pitsatäyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ¼ tlchilijauhetta
  • 1 dlkuivattuja suppilovahveroita
  • 3isoa tomaattia viipaloituna
  • 150 gjuustoraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Pitsa valmistuu näin:

  1. Lisää suola ja kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Alusta jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä.
  3. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Täytä pohja jauheliha-sipuliseoksella. Murenna päälle suppilovahverot. Lisää tomaatit ja juusto. Paista pitsaa 225-astessa 15–20 minuuttia.

"Äitini laittaa pitsan täytteeksi myös paistettuja sieniä, mutta se ei ole välttämätöntä", vinkkaa Leena Almgrén.

MITÄ PIDIT?
0