


Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Pitsa uunipellillä paistettuna on monelle tuttu perjantaiherkku jo lapsuudesta. Niin myös intohimoiselle ruokasieniharrastajalle Leena Almgrénille, jonka rakkain makumuisto on hänen äitinsä tekemä sieni-jauhelihapitsa. Pitsan juju piilee kuivatuissa, sormien välissä murennetuissa suppilovahveroissa, joita käytetään oreganon tapaan mausteena. Leenan äiti leipoo tätä pitsaa edelleen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pitsapohja
¾ tl
suolaa
1 ps
kuivahiivaa
2 ½ dl
vettä
5 dl
hiivaleipäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Pitsatäyte
400 g
jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
¼ tl
chilijauhetta
1 dl
kuivattuja suppilovahveroita
3
isoa tomaattia viipaloituna
150 g
juustoraastetta
Pitsa valmistetaan näin:
- Lisää suola ja kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Alusta jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
- Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä.
- Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Täytä pohja jauheliha-sipuliseoksella. Murenna päälle suppilovahverot. Lisää tomaatit ja juusto. Paista pitsaa 225-astessa 15–20 minuuttia.
"Äitini laittaa pitsan täytteeksi myös paistettuja sieniä, mutta se ei ole välttämätöntä", vinkkaa Leena Almgrén.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat