Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Pitsa uunipellillä paistettuna on monelle tuttu perjantaiherkku jo lapsuudesta. Niin myös intohimoiselle ruokasieniharrastajalle Leena Almgrénille, jonka rakkain makumuisto on hänen äitinsä tekemä sieni-jauhelihapitsa. Pitsan juju piilee kuivatuissa, sormien välissä murennetuissa suppilovahveroissa, joita käytetään oreganon tapaan mausteena. Leenan äiti leipoo tätä pitsaa edelleen.

5.9.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Pitsapohja
¾ tl
suolaa
1 ps
kuivahiivaa
2 ½ dl
vettä
5 dl
hiivaleipäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Pitsatäyte
400 g
jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
¼ tl
chilijauhetta
1 dl
kuivattuja suppilovahveroita
3
isoa tomaattia viipaloituna
150 g
juustoraastetta

Pitsa valmistetaan näin:

  1. Lisää suola ja kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Alusta jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä.
  3. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Täytä pohja jauheliha-sipuliseoksella. Murenna päälle suppilovahverot. Lisää tomaatit ja juusto. Paista pitsaa 225-astessa 15–20 minuuttia.

"Äitini laittaa pitsan täytteeksi myös paistettuja sieniä, mutta se ei ole välttämätöntä", vinkkaa Leena Almgrén.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt