Maku

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä

55 min
5
0

Pitsa uunipellillä paistettuna on monelle tuttu perjantaiherkku jo lapsuudesta. Niin myös intohimoiselle ruokasieniharrastajalle Leena Almgrénille, jonka rakkain makumuisto on hänen äitinsä tekemä sieni-jauhelihapitsa. Pitsan juju piilee kuivatuissa, sormien välissä murennetuissa suppilovahveroissa, joita käytetään oreganon tapaan mausteena. Leenan äiti leipoo tätä pitsaa edelleen.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Pitsapohja

  • ¾ tl suolaa
  • 1 pskuivahiivaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Pitsatäyte

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ¼ tlchilijauhetta
  • 1 dlkuivattuja suppilovahveroita
  • 3isoa tomaattia viipaloituna
  • 150 gjuustoraastetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min
MITÄ PIDIT?
5