Pipsa Hurmerinnan arkibravuuri on pikalohi pinaattipedillä – "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa"
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Kokki Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistuu nopeasti, sillä lohifilee saa jäädä sisältä hiukan punertavaksi. Sillä aikaa kun kala kypsyy, ehdit sopivasti kattaa pöydän. "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa. Höyryttäminen on nopea ja kärytön tapa valmistaa kalaa. Kun pyydät kalakauppiasta poistamaan nahan, ruoka valmistuu vieläkin nopeammin."
MA
MU
LA
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.10.2020

Pipsa Hurmerinnan arkibravuuri on pikalohi pinaattipedillä – "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa"
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2kevätsipulia
- 150 gpinaattia
- 2 dltuoreyrttejä hienonnettuna (esim. tilliä, basilikaa, kirveliä tai lehtipersiljaa)
- 600 gruodotonta ja nahatonta lohifileetä tai nieriää
- 2 tlsitruunankuorta raastettuna
- ⅓ tl suolaa
- ⅓ tl mustapippuria
Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistetaan näin:
- Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi myös kevätsipulit.
- Pane kasvikset höyrykeittimen pohjalle tai siivilään, joka nostetaan kiehuvaa vettä olevan kattilan päälle (vesi ei saa osua siivilän pohjaan saakka).
- Pane lohi kasvisten päälle. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta kansi kattilan päälle tai sulje höyrykeitin. Höyrytä noin 6 minuuttia tai kunnes lohi on melkein kypsää, mutta sisältä edelleen rosee.
Vinkki!
Vaihda lohiannoksen pinaatti lehtikaaliin tai mangoldiin ja vaihtele yrttejä mielesi mukaan.

Todellinen rakkausruoka! Huippukokki Henri Alénin arkibravuuri on italialainen hääkeitto
Kotivinkki

Jaanan sienirisotto ja fenkoli-omenasalaatti tekevät arjesta juhlaa – poimi herkullinen resepti!
Kotivinkki

Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä
Kotivinkki

Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
Kotivinkki

Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa
Maku

Currylohi – herkuttele arjessa aasialaiseen henkeen maustetulla uunilohella
Kotivinkki

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Maku

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Maku