Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pipsa Hurmerinnan arkibravuuri on pikalohi pinaattipedillä – "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa"

20 min

Kokki Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistuu nopeasti, sillä lohifilee saa jäädä sisältä hiukan punertavaksi. Sillä aikaa kun kala kypsyy, ehdit sopivasti kattaa pöydän. "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa. Höyryttäminen on nopea ja kärytön tapa valmistaa kalaa. Kun pyydät kalakauppiasta poistamaan nahan, ruoka valmistuu vieläkin nopeammin."

19.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
150 g
pinaattia
2 dl
tuoreyrttejä hienonnettuna (esim. tilliä, basilikaa, kirveliä tai lehtipersiljaa)
600 g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä tai nieriää
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
⅓ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria

Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistetaan näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi myös kevätsipulit.
  2. Pane kasvikset höyrykeittimen pohjalle tai siivilään, joka nostetaan kiehuvaa vettä olevan kattilan päälle (vesi ei saa osua siivilän pohjaan saakka).
  3. Pane lohi kasvisten päälle. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nosta kansi kattilan päälle tai sulje höyrykeitin. Höyrytä noin 6 minuuttia tai kunnes lohi on melkein kypsää, mutta sisältä edelleen rosee.

Vinkki!

Vaihda lohiannoksen pinaatti lehtikaaliin tai mangoldiin ja vaihtele yrttejä mielesi mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt