Kotivinkki

Pipsa Hurmerinnan arkibravuuri on pikalohi pinaattipedillä – "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa"

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kokki Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistuu nopeasti, sillä lohifilee saa jäädä sisältä hiukan punertavaksi. Sillä aikaa kun kala kypsyy, ehdit sopivasti kattaa pöydän. "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa. Höyryttäminen on nopea ja kärytön tapa valmistaa kalaa. Kun pyydät kalakauppiasta poistamaan nahan, ruoka valmistuu vieläkin nopeammin."
MA
MU
LA
GL
0
0
Julkaistu: 19.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2kevätsipulia
  • 150 gpinaattia
  • 2 dltuoreyrttejä hienonnettuna (esim. tilliä, basilikaa, kirveliä tai lehtipersiljaa)
  • 600 gruodotonta ja nahatonta lohifileetä tai nieriää
  • 2 tlsitruunankuorta raastettuna
  • ⅓ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria
Tulosta

Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistetaan näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi myös kevätsipulit.
  2. Pane kasvikset höyrykeittimen pohjalle tai siivilään, joka nostetaan kiehuvaa vettä olevan kattilan päälle (vesi ei saa osua siivilän pohjaan saakka).
  3. Pane lohi kasvisten päälle. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nosta kansi kattilan päälle tai sulje höyrykeitin. Höyrytä noin 6 minuuttia tai kunnes lohi on melkein kypsää, mutta sisältä edelleen rosee.

Vinkki!

Vaihda lohiannoksen pinaatti lehtikaaliin tai mangoldiin ja vaihtele yrttejä mielesi mukaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideioita? Osta Pipsan ja Meri-Tuulin Samassa liemessä -kirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »