Maku

Pippuripihvit jauhelihasta – helppo arkiversio kaikkien tuntemasta klassikopihvistä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Arjen parhaat pippuripihvit valmistuvat jauhelihasta. Valitse ensiluokkaista jauhelihaa, ota se ajoissa huoneenlämpöön ja jätä pihvit sisältä punertaviksi, niin lopputulos tulee olemaan täydellinen!
MU
3.6
0


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvähärasvaista naudanjauhelihaa
  • 30 glehtikaalia (iso kourallinen)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkokonaisia mustapippureita
  • 2 tlvalkopippureita
  • 2 tlroseepippureita

Kastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlvalkoviiniä tai vettä
  • 1 rklsinappia
  • 1 rklsoijakastiketta
  • ½ rklsilputtua rosmariinia
  • 1 tlhäränlihafondia
Tulosta

Pihvit valmistetaan näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
  2. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja silppua kaali hienoksi. Paista se pehmeäksi öljytilkassa, anna jäähtyä.
  3. Sekoita suola ja lehtikaalisilppu jauhelihan joukkoon.
  4. Muotoile jauhelihasta paksuhkoja pihvejä. Sivele pihvit öljyllä. Rouhi pippurit karkeasti. Painele rouhetta pihvien molemmille puolille. Kuumenna iso (valurauta)pannu. Lisää tilkka öljyä ja pihvit. Paista pihvejä 2 minuuttia puoleltaan. Nosta pihvit pois pannulta.
  5. Mittaa kastikkeen ainekset pannulle. Keitä, kunnes seos sakenee. Lisää pihvit kastikkeeseen ja kuumenna vielä 1–2 minuuttia.
  6. Tarjoa pihvit paistettujen bataattikuutioiden ja höyrytettyjen ruusukaalien kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.64
Kommentoi »