Maku

Pinaatti ja karamellisoitu sipuli

15 min
5
0

Pinaatti ja karamellisoitu sipuli

GL
MA
MU
0
5
Etsinnässä mehevä kasvislisäke? Hauduta sipuli makeaksi ja lisää siihen vielä tilkka hunajaa. Tuore pinaatti tekee tästä kasvislisäkkeestä mehevän, pavut taas ruokaisan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplsipulia (keskikokoista)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklhunajaa (juoksevaa)
  • 250 gpinaattia (tuoretta lehtipinaattia)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 400 gvalkoisia papuja (tai mustasilmäpapuja)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoretta timjamia (tai basilikaa)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

Kuullota sipulirenkaita öljyssä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää hunaja. Hauduta hetki.

Huuhtele pinaatti. Poista tarvittaessa vaurioituneet lehdet.

Kuullota valkosipulisilppua toisella pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pinaatti. Paista pinaattia melko kovalla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Huuhtele ja valuta säilykepavut tiheässä siivilässä. Lisää pannulle pavut ja karamellisoidut sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen.

Mausta sitruunamehulla, suolalla, muskotilla ja pippurilla. Viimeistele yrtillä. Tarjoa pinaatti ja karamellisoitu sipuli lämpimänä kasvislisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä