Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinaatti ja karamellisoitu sipuli

15 min

Etsinnässä mehevä kasvislisäke? Hauduta sipuli makeaksi ja lisää siihen vielä tilkka hunajaa. Tuore pinaatti tekee tästä kasvislisäkkeestä mehevän, pavut taas ruokaisan.

9.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
3 kpl
sipulia (keskikokoista)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa (juoksevaa)
250 g
pinaattia (tuoretta lehtipinaattia)
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
400 g
valkoisia papuja (tai mustasilmäpapuja)
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
tuoretta timjamia (tai basilikaa)

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

Kuullota sipulirenkaita öljyssä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää hunaja. Hauduta hetki.

Huuhtele pinaatti. Poista tarvittaessa vaurioituneet lehdet.

Kuullota valkosipulisilppua toisella pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pinaatti. Paista pinaattia melko kovalla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Huuhtele ja valuta säilykepavut tiheässä siivilässä. Lisää pannulle pavut ja karamellisoidut sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen.

Mausta sitruunamehulla, suolalla, muskotilla ja pippurilla. Viimeistele yrtillä. Tarjoa pinaatti ja karamellisoitu sipuli lämpimänä kasvislisäkkeenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt