Kotivinkki

Pesto-broilerinkoivet

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Italialaisittain maustetut broilerinkoivet muuttuvat juhlaruoaksi, kun korvaat kanaliemestä puolet valkoviinillä.
2.8
0
Julkaistu: 10.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 3broilerin koipireittä (maustamattomia)

Mausteseos:

  • 2 rklpestoa
  • 1 rklhunajaa
  • 1sitruuna
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rklrosmariinin neulasia (tai 1 tl kuivattuja)
  • 2 dlkanalientä
  • ½ dloliiviöljyä
Tulosta

1. Levitä koipireidet leikkuulaudalle ja kuivaa ne talouspaperilla. 

2. Sekoita peston joukkoon hunaja, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, suola ja pippuri. Hiero seos broilereiden pintaan ja ripottele pintaan rosmariinit. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja levitä koipireisille. Nosta broilerit uunivuokaan tai painekattilaan. Kaada joukkoon viini ja öljy. 

3. Kypsennä koipireisiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai painekeittimessä ohjeiden mukaan noin 15 minuuttia. 

4. Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja perunalohkoja.

Kommentoi »