Ruoka
Kotivinkki

Pesto-broilerinkoivet

1 h 15 min
2.5
0

Pesto-broilerinkoivet

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Italialaisittain maustetut broilerinkoivet muuttuvat juhlaruoaksi, kun korvaat kanaliemestä puolet valkoviinillä.

Ainekset (4 annosta)

  • 3broilerin koipireittä (maustamattomia)

Mausteseos:

  • 2 rklpestoa
  • 1 rklhunajaa
  • 1sitruuna
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rklrosmariinin neulasia (tai 1 tl kuivattuja)
  • 2 dlkanalientä
  • ½ dloliiviöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

1. Levitä koipireidet leikkuulaudalle ja kuivaa ne talouspaperilla. 

2. Sekoita peston joukkoon hunaja, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, suola ja pippuri. Hiero seos broilereiden pintaan ja ripottele pintaan rosmariinit. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja levitä koipireisille. Nosta broilerit uunivuokaan tai painekattilaan. Kaada joukkoon viini ja öljy. 

3. Kypsennä koipireisiä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai painekeittimessä ohjeiden mukaan noin 15 minuuttia. 

4. Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja perunalohkoja.

MITÄ PIDIT?
2.5