Perunasose – loistava lisuke monelle arkiruoalle

35 min
0
0

Perunasose – loistava lisuke monelle arkiruoalle

GL
KA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunaa (jauhoinen)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori perunat ja pilko pienemmiksi paloiksi jos kiire on kova. Kumoa perunat kattilassa jo kiehuvaan veteen ja varmista, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi (15–20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois.

Kuumenna maito mikrossa. Ajele sähkövatkaimella kypsät perunat rikki ja lisää kuumaa maitoa pikkuhiljaa, kunnes sose on mielestäsi sopivan sileää ja löysää. Mausta suolalla ja lisää lopuksi voinokare.

•Silppua perunoiden lisäksi kattilaan vaikkapa lanttua ja porkkanaa, selleriä tai kukkakaalia. Ja taas maistuu uudelta!

•Perunasose on loistava raaka-aine maustettavaksi eri tavoin. Lisää pääruoan makuihin sovitettuna muusin joukkoon tuoreita yrttejä, pinaattia tai nokkosta, paistettua sipulia ja sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna, parmesaania tai homejuustoa. Kokeile nesteeksi myös kookosmaitoa ja mausta silloin sose raastetulla limetinkuorella ja tuoreella korianterilla – maistuu taivaalliselta kalaruokien kanssa!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä