Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perunasose – loistava lisuke monelle arkiruoalle

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Perunasose on aitoa kotiruokaa ja koko perheelle maistuva lisuke. Sose syntyy yksinkertaisista aineksista, mutta vinkeillämme voit myös maustaa sitä monin tavoin.

Reseptin ainekset
4 annosta
Perunasose
1 kg
perunaa (jauhoinen)
2 dl
kevytmaitoa
1 tl
suolaa
1 rkl
voita

Perunasose – ohje:

  1. Kuori perunat ja pilko pienemmiksi paloiksi, jos kiire on kova. Kumoa perunat kattilassa jo kiehuvaan veteen ja varmista, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi (15–20 minuuttia). Kaada keitinvesi pois.
  2. Kuumenna maito mikrossa.
  3. Aja sähkövatkaimella kypsät perunat rikki ja lisää kuumaa maitoa pikkuhiljaa, kunnes sose on mielestäsi sopivan sileää ja löysää.
  4. Mausta perunasose suolalla ja lisää lopuksi voinokare.

Vinkit!

  • Silppua perunoiden lisäksi kattilaan vaikkapa lanttua ja porkkanaa, selleriä tai kukkakaalia. Ja taas maistuu uudelta!
  • Perunasose on loistava raaka-aine maustettavaksi eri tavoin. Lisää pääruoan makuihin sovitettuna muusin joukkoon tuoreita yrttejä, pinaattia tai nokkosta, paistettua sipulia ja sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna, parmesaania tai homejuustoa. Kokeile nesteeksi myös kookosmaitoa ja mausta silloin sose raastetulla limenkuorella ja tuoreella korianterilla – maistuu taivaalliselta kalaruokien kanssa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt