Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydellisen pehmeää

Perunapyree – pikkaisen parempi muusi saa upean maun yrteistä, sipulista ja pecorinosta

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Perunapyree tehdään soseutetuista puikuloista. Yrttinen maito-voiseos antaa pyreelle hienostuneen maun, jonka pecorino viimeistelee herkullisen kermaiseksi.

1.12.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
puikulaperunoita
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 dl
täysmaitoa
1
rosmariininoksa
12
salvianlehteä
75 g
voita
½ tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
pecorinojuustoa raasteena
salvianlehtiä

Perunapyree – ohje:

  1. Kuori ja lohko perunat kattilaan. ­Lisää vettä niin paljon, että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Kuori ja leikkaa salottisipulit neljään osaan. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Kiehauta maito, ­sipulit, yrtit ja voi kattilassa.
  3. Kaada perunoista keitinliemi pois. Käytä perunapuserrinta tai painele ­perunat metallisiivilän läpi rouheaksi pyreeksi. Kaada kuuma, maustettu maito-voiseos siivilän läpi peruna­pyreen joukkoon. Lisää suola ja kääntele tasaiseksi. Viimeistele pecorinoraasteella ja muutamalla salvianlehdellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt