


Täydellisen pehmeää
Perunapyree – pikkaisen parempi muusi saa upean maun yrteistä, sipulista ja pecorinosta
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Perunapyree tehdään soseutetuista puikuloista. Yrttinen maito-voiseos antaa pyreelle hienostuneen maun, jonka pecorino viimeistelee herkullisen kermaiseksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
puikulaperunoita
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 dl
täysmaitoa
1
rosmariininoksa
12
salvianlehteä
75 g
voita
½ tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
pecorinojuustoa raasteena
salvianlehtiä
Perunapyree – ohje:
- Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa salottisipulit neljään osaan. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Kiehauta maito, sipulit, yrtit ja voi kattilassa.
- Kaada perunoista keitinliemi pois. Käytä perunapuserrinta tai painele perunat metallisiivilän läpi rouheaksi pyreeksi. Kaada kuuma, maustettu maito-voiseos siivilän läpi perunapyreen joukkoon. Lisää suola ja kääntele tasaiseksi. Viimeistele pecorinoraasteella ja muutamalla salvianlehdellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat