Peruna-spelttilettuja ja savusiikamoussea

1 h 10 min
3.5
1

Peruna-spelttilettuja ja savusiikamoussea

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 dlspelttijauhoja
  • 1 dlsuolaa
  • 3 dlluomukevytmaitoa
  • 2 kplmunaa (luomu)
  • 3 kplperunaa

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Savusiikamousse

  • 150 gsmetanaa
  • 100 gsavustettua siikaa (perattuna ja hienonnettuna)
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)
  • 1/4 dlmätiä (siian)
  • 1/4 tlvalkopippuria

Koristeluun

  • 1/2 dlmätiä (siian)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa jauhot, suola ja tilkka maitoa tasaiseksi taikinaksi. Lisää loppu maito ja munat. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois ja nosta se saman tien taikinan joukkoon, jotta se ei tummu.
Paista ohuita pikkulettuja hyvin miedolla lämmöllä, jotta peruna ehtii kypsyä kunnolla.
Valmista siikamousse. Vatkaa smetana kovaksi. Sekoita siihen muut ainekset.
Nosta letut tarjoiluastiaan. Lusikoi jokaiselle letulle keko moussea. Koristele siianmädillä ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä