Perulainen ceviche

20 min
4
1

Perulainen ceviche

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Samppa Varis
Kuvat Samppa Varis
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkuhaa (fileenä)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 kpllimettiä

Lisäksi

  • 1 kplkeräsalaattia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa kalafileet noin kahden sentin kuutioiksi ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Pese kala ja sipulit kylmällä vedellä ja asettele kulhoon, jonka sisäpinnan olet sivellyt aukileikatulla chilillä. Levitä kulhoon kalapalojen ja sipulin päälle murskatut jääkuutiot, ripottele jään päälle suolaa maun mukaan. Kaada limeteistä puristamasi mehu kulhoon ja sekoita kaikki ainekset hyvin. Anna marinoitua muutaman minuutin ajan.

Asettele salaatinlehdet lautaselle ja annostele marinoitunut kala salaatin päälle. Lisää annoksen päälle ohuita chiliviipaleita. Tarjoile perulainen ceviche keitettyjen bataatti- tai perunaviipaleiden ja maissin kera. Sano Provecho! (hyvää ruokahalua) ja nauti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä