Maku

Perinteiset blinit

24 h 50 min
4.07
10

Perinteiset blinit

Teksti Sinikka Sokka
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Blinit, nuo talven rakkaat ikiklassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso VIDEO, kuinka blinit valmistuvat!

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 20 ghiivaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa
  • 3 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlkeskiolutta
  • 1 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 150 gmätiä (kirjolohen)
  • 150 gmätiä (muikun)
  • 240 gsmetanaa
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN24 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.

Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta myös mädit siivilässä. Vatkaa halutessasi smetana kuohkeaksi. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.

Paista blinit blini- tai lettupannussa reilussa voissa tai kirkastetussa voissa.

Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.

MITÄ PIDIT?
4.07