


Perinteiset blinit
24 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 24 h 0 min
Perinteiset blinit, nuo talven rakkaat klassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso myös video, kuinka perinteiset blinit valmistuvat!
Reseptin ainekset
10 kpl
Blinitaikina
20 g
tuorehiivaa
4 dl
kevytmaitoa
2 1/2 dl
tattarijauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
3
munaa
3 rkl
voita (sulatettuna)
1 1/2 dl
keskiolutta
1 tl
suolaa
Tarjoilu
200 g
jättikatkaravunpyrstöjä
150 g
mätiä (kirjolohen)
150 g
mätiä (muikun)
240 g
smetanaa
1
punasipuli (hienonnettuna)
1/2 tl
mustapippuria
Perinteiset blinit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
- Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta myös mädit siivilässä. Vatkaa halutessasi smetana kuohkeaksi. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.
- Paista blinit blini- tai lettupannussa runsaassa voissa tai kirkastetussa voissa.
- Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat