Maku

Perinteiset blinit

24 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
24 h
Perinteiset blinit, nuo talven rakkaat klassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso VIDEO, kuinka perinteiset blinit valmistuvat!
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (10 kpl)

Blinitaikina

  • 20 gtuorehiivaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3munaa
  • 3 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlkeskiolutta
  • 1 tlsuolaa

Tarjoilu

  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 150 gmätiä (kirjolohen)
  • 150 gmätiä (muikun)
  • 240 gsmetanaa
  • 1 punasipuli (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Perinteiset blinit – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
  4. Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta myös mädit siivilässä. Vatkaa halutessasi smetana kuohkeaksi. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.
  5. Paista blinit blini- tai lettupannussa runsaassa voissa tai kirkastetussa voissa.
  6. Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
20 kommenttia