Maku

Perinteiset blinit

24 h 50 min
4.05
20

Perinteiset blinit, nuo talven rakkaat klassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso VIDEO, kuinka perinteiset blinit valmistuvat!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 kpl)

Blinitaikina

  • 20 gtuorehiivaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3munaa
  • 3 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlkeskiolutta
  • 1 tlsuolaa

Tarjoilu

  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 150 gmätiä (kirjolohen)
  • 150 gmätiä (muikun)
  • 240 gsmetanaa
  • 1 punasipuli (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN24 h
MITÄ PIDIT?
4.05