Perinteiset blinit
24 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
24 h Perinteiset blinit, nuo talven rakkaat klassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso VIDEO, kuinka perinteiset blinit valmistuvat!
4
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Perinteiset blinit
Reseptin ainekset (10 kpl)
Blinitaikina
- 20 gtuorehiivaa
- 4 dlkevytmaitoa
- 2 1/2 dltattarijauhoja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 3munaa
- 3 rklvoita (sulatettuna)
- 1 1/2 dlkeskiolutta
- 1 tlsuolaa
Tarjoilu
- 200 gjättikatkaravunpyrstöjä
- 150 gmätiä (kirjolohen)
- 150 gmätiä (muikun)
- 240 gsmetanaa
- 1 punasipuli (hienonnettuna)
- 1/2 tlmustapippuria
Perinteiset blinit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
- Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta myös mädit siivilässä. Vatkaa halutessasi smetana kuohkeaksi. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.
- Paista blinit blini- tai lettupannussa runsaassa voissa tai kirkastetussa voissa.
- Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Yökyöpelin uuniblini
Maku

Blinit – takuuvarma luottoresepti takaa pinnalta rapeat, sisältä pehmeät blinit
Maku

Juuriblinit – elämäsi parhaat blinit leivotaan hapanjuuresta
Maku

Paksut ja rapeat blinit sekä munakoiso- ja kalatäyte
Kotivinkki

Nopeat blinit
Kotivinkki

Ohuet blinit
Maku

Paksut blinit
Maku

Savumuikkutäyte blineille
Maku