Maku

Perinteiset blinit

24 h 50 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen24 h
Perinteiset blinit, nuo talven rakkaat klassikot! Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla. Myös olutta lisätään taikinaan maun vuoksi sekä antamaan rapeutta. Katso VIDEO, kuinka perinteiset blinit valmistuvat!
4.01
20
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (10 kpl)

Blinitaikina

  • 20 gtuorehiivaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dltattarijauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3munaa
  • 3 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlkeskiolutta
  • 1 tlsuolaa

Tarjoilu

  • 200 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 150 gmätiä (kirjolohen)
  • 150 gmätiä (muikun)
  • 240 gsmetanaa
  • 1 punasipuli (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Perinteiset blinit tehdään näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
  4. Valmistele täytteet tarjoilukuntoon. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta myös mädit siivilässä. Vatkaa halutessasi smetana kuohkeaksi. Pane ainekset erillisiin tarjoilukulhoihin.
  5. Paista blinit blini- tai lettupannussa runsaassa voissa tai kirkastetussa voissa.
  6. Tarjoa perinteiset blinit kuumina mieleistesi täytteiden kera.
MITÄ PIDIT?
4.01