Maku

Pekoniin kääräistyt broccolinit maistuvat mangosalsan kanssa

20 min
GL
LA
MA
MU
5
0

Kääräise rouskuvat varsiparsakaalit eli broccolinit pekoniin ja paahda uunisssa. Nauti pekoniin kääräistyt broccolinit raikkaan mangosalsan ja salaattisekoituksen kera.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Pekoniin kääräistyt broccolinit

  • 250 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
  • 170 gpekonia

Mangosalsa

  • 1mango (syöntikypsä)
  • 1punasipuli
  • 1chili
  • ½ rku korianteria
  • ½ limen mehu
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 ps (150 g)salaattisekoitusta

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pekoniin kääräistyt broccolinit valmistuvat helposti näin:

  1. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Leikkaa varsista pieni pala kuivaa osaa pois.
  2. Puolita pekoniviipaleet, kääri ne parsakaalien varsien ympärille ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele kukinnoille hieman öljyä.
  3. Paahda pekoniin kääräistyjä broccolineja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Valmista sillä välin mangosalsa. Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, chili ja korianteri. Purista puolikkaan limen mehu sekaan ja mausta salsa lopuksi suolalla ja pippurilla.
  5. Nauti pekoniin kääräistyt broccolinit mangosalsan ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5