Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Pehmeä juuresvuoka
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 500 gporkkanaa
- 400 glanttua
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, kokonaisia)
- 7 dlvettä
- 1 tltimjamia
- 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää)
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsiirappia
- 1/2 tlmustapippuria
- 2 dlruokakermaa
Kuori porkkanat ja lanttu. Raasta ne esimerkiksi monitoimikoneella. Kuullota juurekset öljyssä paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot, vesi ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes ohra on lähes kypsää.
Sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto, suola, siirappi ja mustapippuri. Levitä seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kerma. Kypsennä juuresvuokaa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
*Voit valmistaa pehmeän juuresvuoan etukäteen ja kuumentaa sen ennen tarjoilua. Lisää pinnalle muutama voinokare ennen kuumentamista.