Maku

Pehmeä juuresvuoka

1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
KA
MU
3.9
0
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 500 gporkkanaa
  • 400 glanttua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, kokonaisia)
  • 7 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
Tulosta

Kuori porkkanat ja lanttu. Raasta ne esimerkiksi monitoimikoneella. Kuullota juurekset öljyssä paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot, vesi ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes ohra on lähes kypsää.

Sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto, suola, siirappi ja mustapippuri. Levitä seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kerma. Kypsennä juuresvuokaa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

*Voit valmistaa pehmeän juuresvuoan etukäteen ja kuumentaa sen ennen tarjoilua. Lisää pinnalle muutama voinokare ennen kuumentamista.

Kommentoi »