Pehmeä juuresvuoka

1 h 30 min
3.6
0

Pehmeä juuresvuoka

KA
MU
0
3.6
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gporkkanaa
  • 400 glanttua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, kokonaisia)
  • 7 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kuori porkkanat ja lanttu. Raasta ne esimerkiksi monitoimikoneella. Kuullota juurekset öljyssä paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot, vesi ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 20 minuuttia, kunnes ohra on lähes kypsää.

Sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto, suola, siirappi ja mustapippuri. Levitä seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kerma. Kypsennä juuresvuokaa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

*Voit valmistaa pehmeän juuresvuoan etukäteen ja kuumentaa sen ennen tarjoilua. Lisää pinnalle muutama voinokare ennen kuumentamista.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä