Maku

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain on Patrik Lindströmin versio italialaisesta klassikosta. Idean Young Heartsin ravintoloitsija sai välimerellisistä ravintoloista, joissa tomaatti-mozzarella-salaatin kanssa on tarjottu alkupalana sardiineja ja leipää. Tässä versiossa sardiinit on korvattu thai-kalakastikkeella.
GL
KA
MU
0
0
Julkaistu: 1.12.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 2 kpl (á 125g)mozzarella di bufala -juustoa
  • 1 rs (250 g)kirsikkatomaatteja
  • Noin 10basilikanlehteä
  • Noin 10mintunlehteä
  • 1lime
  • 2 rklthai-kalakastiketta
  • 4 rkloliviiöljyä
  • 1 rklruskeaa sokeria
  • 1tuore chili viipaloituna
  • 4 rklpähkinöitä (esim. cashew-, hassel- tai maapähkinä)
Tulosta

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain valmistetaan näin:

  1. Revi mozzarellat noin 3 osaan reippaasti käsin. Juuston on tarkoitus jäädä hiemana repaleiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nypi yrttien lehdet, mutta jätä söpöimmät lehdet ehjiksi.
  2. Purista limen mehu ja sekoita se kalakastikkeen, öljyn, sokerin ja chilin kanssa kastikkeeksi. Anna maustua 5 minuuttia.
  3. Asettele juustopalat kulhomaisen lautasen pohjalle. Mausta tomaatit tilkalla kastiketta ja ripottele juuston päälle.
  4. Koristele yrteillä ja valele päälle lisää kastiketta. Viimeistele pähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »