


Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin
15 min
Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain on Patrik Lindströmin versio italialaisesta klassikosta. Idean Young Heartsin ravintoloitsija sai välimerellisistä ravintoloista, joissa tomaatti-mozzarella-salaatin kanssa on tarjottu alkupalana sardiineja ja leipää. Tässä versiossa sardiinit on korvattu thai-kalakastikkeella.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl (á 125g)
mozzarella di bufala -juustoa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Noin 10
basilikanlehteä
Noin 10
mintunlehteä
1
lime
2 rkl
thai-kalakastiketta
4 rkl
oliviiöljyä
1 rkl
ruskeaa sokeria
1
tuore chili viipaloituna
4 rkl
pähkinöitä (esim. cashew-, hassel- tai maapähkinä)
Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain valmistetaan näin:
- Revi mozzarellat noin 3 osaan reippaasti käsin. Juuston on tarkoitus jäädä hiemana repalei seksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nypi yrttien lehdet, mutta jätä söpöimmät lehdet ehjiksi.
- Purista limen mehu ja sekoita se kalakastikkeen, öljyn, sokerin ja chilin kanssa kastikkeeksi. Anna maustua 5 minuuttia.
- Asettele juustopalat kul homaisen lautasen pohjalle. Mausta tomaatit tilkalla kasti ketta ja ripottele juuston päälle.
- Koristele yrteillä ja valele päälle lisää kastiketta. Viimeis tele pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat