Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin

15 min

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain on Patrik Lindströmin versio italialaisesta klassikosta. Idean Young Heartsin ravintoloitsija sai välimerellisistä ravintoloista, joissa tomaatti-mozzarella-salaatin kanssa on tarjottu alkupalana sardiineja ja leipää. Tässä versiossa sardiinit on korvattu thai-kalakastikkeella.

1.12.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl (á 125g)
mozzarella di bufala -juustoa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Noin 10
basilikanlehteä
Noin 10
mintunlehteä
1
lime
2 rkl
thai-kalakastiketta
4 rkl
oliviiöljyä
1 rkl
ruskeaa sokeria
1
tuore chili viipaloituna
4 rkl
pähkinöitä (esim. cashew-, hassel- tai maapähkinä)

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain valmistetaan näin:

  1. Revi mozzarellat noin 3 osaan reippaasti käsin. Juuston on tarkoitus jäädä hiemana repalei seksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nypi yrttien lehdet, mutta jätä söpöimmät lehdet ehjiksi.
  2. Purista limen mehu ja sekoita se kalakastikkeen, öljyn, sokerin ja chilin kanssa kastikkeeksi. Anna maustua 5 minuuttia.
  3. Asettele juustopalat kul homaisen lautasen pohjalle. Mausta tomaatit tilkalla kasti ketta ja ripottele juuston päälle.
  4. Koristele yrteillä ja valele päälle lisää kastiketta. Viimeis tele pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt