Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain on Patrik Lindströmin versio italialaisesta klassikosta. Idean Young Heartsin ravintoloitsija sai välimerellisistä ravintoloista, joissa tomaatti-mozzarella-salaatin kanssa on tarjottu alkupalana sardiineja ja leipää. Tässä versiossa sardiinit on korvattu thai-kalakastikkeella.
GL
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.12.2020

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin
Ainekset (4 annosta)
- 2 kpl (á 125g)mozzarella di bufala -juustoa
- 1 rs (250 g)kirsikkatomaatteja
- Noin 10basilikanlehteä
- Noin 10mintunlehteä
- 1lime
- 2 rklthai-kalakastiketta
- 4 rkloliviiöljyä
- 1 rklruskeaa sokeria
- 1tuore chili viipaloituna
- 4 rklpähkinöitä (esim. cashew-, hassel- tai maapähkinä)
Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain valmistetaan näin:
- Revi mozzarellat noin 3 osaan reippaasti käsin. Juuston on tarkoitus jäädä hiemana repaleiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nypi yrttien lehdet, mutta jätä söpöimmät lehdet ehjiksi.
- Purista limen mehu ja sekoita se kalakastikkeen, öljyn, sokerin ja chilin kanssa kastikkeeksi. Anna maustua 5 minuuttia.
- Asettele juustopalat kulhomaisen lautasen pohjalle. Mausta tomaatit tilkalla kastiketta ja ripottele juuston päälle.
- Koristele yrteillä ja valele päälle lisää kastiketta. Viimeistele pähkinöillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0