Parsaranut

30 min
5
2

Parsaranut

MA
2
5
Parsaranut ovat superhyvää sormiruokaa säpäkkään wasabimajoneesiin kastettuna! Pankoleivitys tekee parsoista ihanan rapeita ja herkullisia. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Parsaranskalaiset

  • 500 gparsaa (1 nippu, vihreää)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 2-3 dlpankojauhoa

Wasabimajoneesi

  • 1 kplmunaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • 2 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 tllimettimehua
  • 2 tlwasabitahnaa
  • 1/4 tlsuolaa (tarvittaessa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista parsaranut näin:

Huuhtele parsat. Jos parsatangot ovat kovin paksuja, kuori varret ohuelti (nupusta alaspäin). Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois.

Jaa erillisille lautasille vehnäjauhot, rikotut munat ja panko- tai korppujauhot.

Pyörittele parsat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes parsat ovat kauniin värisiä ja rapeita.

Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen muna, sinappi ja öljy korkeareunaiseen kulhoon. (Ainesten tulee olla samanlämpöisiä, jotta majoneesi onnistuu.)

Aseta sauvasekoitin astian pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta laite samalla hitaasti ylös, jolloin seos sakeutuu ja muuttuu majoneesimaiseksi.

Mausta majoneesi limettimehulla, wasabitahnalla ja suolalla.

Tarjoa rapeat parsaranut wasabimajoneesin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä