Maku

Parsaa vinaigrette

15 min
0
0

Parsaa vinaigrette

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Sanna Walenius
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gparsaa

Vinaigrette-kastike

  • 2 rklviinietikkaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 6 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin vinaigrette-kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi öljy ja anna seoksen maustua kymmenisen minuuttia. Vatkaa lopuksi öljy hitaasti viinietikkaseokseen.
Osta tuoreita ja samankokoisia parsoja. Kuori parsat tarvittaessa kannasta nuppuun päin. Poista kova kanta.
Nosta parsat kiehuvaan, miedosti suolattuun veteen ja peitä kattila kannella. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois. Keitä parsoja noin 4-5 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä.
Nosta valmiit parsat vedestä, valuta ne ja säilytä ne lämpiminä.
Valele vinaigrette-kastiketta joko kylmille tai lämpimille parsoille. Tarjoa sellaisenaan tai tarjoa parsojen kanssa kovaksi keitettyä silputtua kananmunaa, ruohosipulisilppua ja paistettua pekonia.
•Voit säilyttää kuorittuja parsoja kosteaan kääreeseen pakattuna jääkaapissa, jos haluat valmistaa ne hyvissä ajoin ennen ruuan valmistamista.

Vinkki!

Parsan tulee olla tuoretta. Varsien tulee olla joustavia ja samalla kertaa sopivan pehmeitä. Varret eivät saa olla liian ”suomuisia” ja parsan päiden pitää olla lujasti kiinni. Tuoreet varret melkein loistavat ja kynsi lävistää varren helposti. Tuoreuden voi tarkistaa napsauttamalla varren poikki kohdasta, mistä se luonnostaan katkeaa. Jos läpileikkaus on kirkas ja kostea, niin valittamiseen ei ole syytä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä