Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsaa vinaigrette-kastikkeella

15 min
19.11.2010
Reseptin ainekset
5 annosta
500 g
parsaa
Vinaigrette-kastike
2 rkl
viinietikkaa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
dijoninsinappia
1 kpl
valkosipulinkynttä
6 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmista ensin vinaigrette-kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi öljy ja anna seoksen maustua kymmenisen minuuttia. Vatkaa lopuksi öljy hitaasti viinietikkaseokseen.

Osta tuoreita ja samankokoisia parsoja. Kuori parsat tarvittaessa kannasta nuppuun päin. Poista kova kanta.

Nosta parsat kiehuvaan, miedosti suolattuun veteen ja peitä kattila kannella. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois. Keitä parsoja noin 4-5 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä.

Nosta valmiit parsat vedestä, valuta ne ja säilytä ne lämpiminä.

Valele vinaigrette-kastiketta joko kylmille tai lämpimille parsoille. Tarjoa sellaisenaan tai tarjoa parsojen kanssa kovaksi keitettyä silputtua kananmunaa, ruohosipulisilppua ja paistettua pekonia.

Voit säilyttää kuorittuja parsoja kosteaan kääreeseen pakattuna jääkaapissa, jos haluat valmistaa ne hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista.

Parsan tulee olla tuoretta. Varsien tulee olla joustavia ja samalla kertaa sopivan pehmeitä. Varret eivät saa olla liian ”suomuisia” ja parsan päiden pitää olla lujasti kiinni. Tuoreet varret melkein loistavat ja kynsi lävistää varren helposti. Tuoreuden voi tarkistaa napsauttamalla varren poikki kohdasta, mistä se luonnostaan katkeaa. Jos läpileikkaus on kirkas ja kostea, niin valittamiseen ei ole syytä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt