


Parsaa vinaigrette-kastikkeella
Valmista ensin vinaigrette-kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi öljy ja anna seoksen maustua kymmenisen minuuttia. Vatkaa lopuksi öljy hitaasti viinietikkaseokseen.
Osta tuoreita ja samankokoisia parsoja. Kuori parsat tarvittaessa kannasta nuppuun päin. Poista kova kanta.
Nosta parsat kiehuvaan, miedosti suolattuun veteen ja peitä kattila kannella. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois. Keitä parsoja noin 4-5 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä.
Nosta valmiit parsat vedestä, valuta ne ja säilytä ne lämpiminä.
Valele vinaigrette-kastiketta joko kylmille tai lämpimille parsoille. Tarjoa sellaisenaan tai tarjoa parsojen kanssa kovaksi keitettyä silputtua kananmunaa, ruohosipulisilppua ja paistettua pekonia.
Voit säilyttää kuorittuja parsoja kosteaan kääreeseen pakattuna jääkaapissa, jos haluat valmistaa ne hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista.