Kotivinkki

Parmesaani-rukolavihannekset

0
0

Parmesaani-rukolavihannekset

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1kukkakaali
  • 1parsakaali
  • 300 ghärkäpapuja tai vihreitä papuja
  • 3porkkanaa
  • 1kesäkurpitsa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 ruukkurukolaa
  • 4 rklraastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1sitruuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Pilko kukkakaali, parsakaali, pavut, kuoritut porkkanat ja kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi. Keitä kasviksia hyvin suolatussa runsaassa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma.

2. Valuta kasvikset ja mausta ne oliiviöljyllä, rukolalla, parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

3. Raasta vihannesten joukkoon hieman sitruunan kuorta ja purista joukkoon sitruunan mehu.
 

Vinkki!

Tee parmesaanijuuston kannoista parmesaaniöljyä. Laita juustonkannat, pari rosmariininoksaa ja oliiviöljyä purkkiin. Sulje purkki tiiviisti ja säilytä se jääkaapissa. Öljy on parhaimmillaan noin kuukauden kuluttua mutta säilyy puolikin vuotta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä