Maku

Pariloidut tonnikalapihvit

15 min
GL
LA
MA
MU
4.17
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo

Ainekset (6 annosta)

  • 1050 gtuoretta tonnikalaa (pihveinä)
  • 4 rklkorianterinsiemeniä (paahdettuna)

Mausteseos

  • 1 1/2 kpllimettiä (kuoriraaste , mehu)
  • 1/2 dlseesamiöljyä
  • 2 rklhillottua inkivääriä (hienonnettuna)
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/3 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Koristeluun

  • 2 kpllimettiä (lohkottuna)
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvit talouspaperilla.

Rouhi paahdetut korianterinsiemenet ja pyöritä kalapihvien kyljet rouheessa.

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.

Paista nopeasti kuumalla parilalla raidat kalapalojen pintaan, sivele paistettuun pintaan runsaasti mausteseosta. Älä kypsennä liikaa, vaan tarjoa pihvit parhaimmillaan eli sisältä punaisina. Tarjoa pariloitujen tonnikalapihvien lisänä kookosriisiä ja paahdettuja terttutomaatteja.

•Käytä kahta parilaa tai paistinpannua, niin saat pikapaistettua tonnikalapihvit samanaikaisesti.

•Lämmitä ruokalautasia vartin verran 50-asteisessa uunissa, niin annokset pysyvät lämpimänä pidempään.

Sokeriliemeen säilöttyä, hillottua inkivääriä löydät lasipurkkiin pakattuna yleensä kaupan hillohyllyltä. Makeantahmeiden inkivääripalojen hienontaminen käy kätevästi valkosipulipusertimella!
MITÄ PIDIT?
4.17