


Pariloidut tonnikalapihvit
15 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1050 g
tuoretta tonnikalaa (pihveinä)
4 rkl
korianterinsiemeniä (paahdettuna)
Mausteseos
1 1/2 kpl
limettiä (kuoriraaste , mehu)
1/2 dl
seesamiöljyä
2 rkl
hillottua inkivääriä (hienonnettuna)
2 rkl
fariinisokeria
1/3 kpl
tuoretta chiliä (silputtuna)
1 tl
suolaa
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
Koristeluun
2 kpl
limettiä (lohkottuna)
1/2 dl
tuoretta korianteria
Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvit talouspaperilla.
Rouhi paahdetut korianterinsiemenet ja pyöritä kalapihvien kyljet rouheessa.
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
Paista nopeasti kuumalla parilalla raidat kalapalojen pintaan, sivele paistettuun pintaan runsaasti mausteseosta. Älä kypsennä liikaa, vaan tarjoa pihvit parhaimmillaan eli sisältä punaisina. Tarjoa pariloitujen tonnikalapihvien lisänä kookosriisiä ja paahdettuja terttutomaatteja.
•Käytä kahta parilaa tai paistinpannua, niin saat pikapaistettua tonnikalapihvit samanaikaisesti.
•Lämmitä ruokalautasia vartin verran 50-asteisessa uunissa, niin annokset pysyvät lämpimänä pidempään.
Sokeriliemeen säilöttyä, hillottua inkivääriä löydät lasipurkkiin pakattuna yleensä kaupan hillohyllyltä. Makeantahmeiden inkivääripalojen hienontaminen käy kätevästi valkosipulipusertimella!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat