Kotivinkki

Paras sipulikeitto

1 h 30 min
0
1

Paras sipulikeitto

Sipulikeitto on yksinkertaisuuden ylistys. Se lyö aina ällikällä: miten näin simppeli voi olla näin hyvää? Tarjoa klassikkokeiton kera juustoraasteella kuorrutettuja leipiä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 7keskikokoista keltasipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 50 gvoita
  • 1 tltimjamia
  • 2 tlsokeria
  • 1 lvettä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 rkllihafondia
  • 1 tltimjamia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Lisäksi

  • maalaisleipää
  • punaleimaemmentalia raasteena

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Sulata voi isossa kattilassa. Lisää sipulit ja hauduta niitä miedolla tai keskilämmöllä 20–30 minuuttia usein sekoittaen.
3. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Sekoittele nyt tiuhaan, kunnes sipulit ovat pehmeää, kullanruskeaa massaa.
4. Lisää vesi, viini, fondi, timjami ja pippuri. Hauduta sipulikeittoa vielä 30–45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Levitä leipäviipaleita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Paista leipäpaloja 250-asteisen uunin keskitasolla 3–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leipä paahtunut. Tarjoa sipulikeitto leipien kera.

Vinkki!

VINKKI: Kasta sipulit pieneksi hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori pehmenee ja irtoaa helposti kokonaisesta sipulista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä