1,6(70)
Paras sipulikeitto
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Sipulikeitto on yksinkertaisuuden ylistys. Se lyö aina ällikällä: miten näin simppeli voi olla näin hyvää? Tarjoa klassikkokeiton kera juustoraasteella kuorrutettuja leipiä.
16.2.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
7keskikokoista keltasipulia
3valkosipulinkynttä
50 gvoita
1 tltimjamia
2 tlsokeria
1 lvettä
2 dlkuivaa valkoviiniä
2 rkllihafondia
1 tltimjamia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää
punaleimaemmentalia raasteena

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Sulata voi isossa kattilassa. Lisää sipulit ja hauduta niitä miedolla tai keskilämmöllä 20–30 minuuttia usein sekoittaen. 3. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Sekoittele nyt tiuhaan, kunnes sipulit ovat pehmeää, kullanruskeaa massaa. 4. Lisää vesi, viini, fondi, timjami ja pippuri. Hauduta sipulikeittoa vielä 30–45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 5. Levitä leipäviipaleita uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Paista leipäpaloja 250-asteisen uunin keskitasolla 3–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leipä paahtunut. Tarjoa sipulikeitto leipien kera.

VINKKI: Kasta sipulit pieneksi hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori pehmenee ja irtoaa helposti kokonaisesta sipulista.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo