


Suolaista ja makeaa
Pannukakkumuffinit – sillillä vai mansikalla? Helpot pikkupannarit voi täyttää suolaisella tai makealla
1 h 15 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 25 min
Yksi taikina, kaksi herkullista täytettä. Pienet pannukakut paistetaan muffinipellillä ja täytetään juuri ennen tarjoilua. Täydellinen alku-, väli-, hiuko- tai yöpala!
Reseptin ainekset
12 muffinia
25 g
voita
5 dl
maitoa
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
Kerma-jogurtti
1 dl
vispikermaa
1 dl
paksua maustamatonta jogurttia
Mansikkatäyte
1 rs (500 g)
mansikoita
1 dl
turkinpippureita
2 rkl
sokeria
syötäviä kukkia
Sillitäyte
1 dl
tilliä
1 dl
ruohosipulia
2 rkl
sillipurkin lientä
¼ tl
mustapippuria
1 prk (150/100 g)
silliä
Pannukakkumuffinit − ohje:
- Sulata voi. Yhdistä kulhossa voi, maito, munat, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Öljyä muffinipellin kolot ja jaa taikina koloihin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna pannukakkumuffinien jäähtyä ennen täyttämistä.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Jaa kerma-jogurtti kahteen kulhoon.
- Soseuta puolet mansikoista ja murskaa salmiakki. Sekoita marjasose, makeismuru ja sokeri toisen kerman joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää ne, silliliemi ja pippuri toiseen kermaan.
- Lusikoi täytteet muffinien pinnalle juuri ennen tarjoilua. Lisää viipaloituja marjoja makeille ja sillisiivuja suolaisille muffineille. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat