Kotivinkki

Pankokuorrutetut silakkapihvit

30 min
0
0

Pankokuorrutetut silakkapihvit

Kun silakkapihvit maustetaan wasabitahnalla ja pyöritellään pankojauhoissa, luvassa on jotain uutta ja ihanaa.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dlruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tlwasabitahnaa
  • 1 ½ dlpankojauhoja
  • 1 dlruiskorppujauhoja
  • 1iso kananmuna

Paistamiseen

  • 25 gvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

1. Huuhdo silakkafileet kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa saksilla fileistä selkäevä pois. Kuivaa fileet ja levitä ne leivinpaperin päälle. Mausta fileet suolallaja mustapippurilla.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon ruohosipuli ja wasabi. Levitä puolelle fileistä nokare täytettä ja nosta toinen filee päälle.

3. Sekoita panko- ja ruisjauhot lautasella. Riko muna toiselle lautaselle. Kasta varovasti pihvien nahkapuolet munaan ja sitten jauhoseokseen.

4. Paista pankokuorrutetut silakkapihvit pannulla voiöljyseoksessa kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

Perinteiset silakkapihvit

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä