Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palapaisti – vanhanajan lihapata haudutetaan mureaksi

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Mehevä palapaisti on perinteinen syksyn ja talven liharuoka. Pyöristä liemen maku halutessasi kermalla ja keitä lisukkeeksi perunoita. Maukas viikonloppuruoka on valmis!

1.2.2012
Reseptin ainekset
5 annosta
Palapaisti
700 g
naudanpaistia
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1
laakerinlehti
1/4 dl
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1/2 dl
kuohukermaa

Palapaisti – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi ja kuorittu sipuli kapeiksi lohkoiksi.
  2. Ruskista lihat öljyssä paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan.
  3. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes lihat ovat mureita.
  4. Tarkista maku ja pyöristä halutessasi kermalla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

Lisää halutessasi lihojen kanssa hautumaan 2–3 paloiteltua porkkanaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt