Palapaisti

1 h 20 min
4
4

Palapaisti

MU
4
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 700 gnaudanpaistia
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi ja kuorittu sipuli kapeiksi lohkoiksi.

Ruskista lihat öljyssä paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan.

Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes lihat ovat mureita.

Tarkista maku ja pyöristä halutessasi kermalla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden kanssa.

  • Lisää halutessasi lihojen kanssa hautumaan 2–3 paloiteltua porkkanaa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä