


Palapaisti – vanhanajan lihapata haudutetaan mureaksi
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mehevä palapaisti on perinteinen syksyn ja talven liharuoka. Pyöristä liemen maku halutessasi kermalla ja keitä lisukkeeksi perunoita. Maukas viikonloppuruoka on valmis!
Reseptin ainekset
5 annosta
Palapaisti
700 g
naudanpaistia
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1
laakerinlehti
1/4 dl
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1/2 dl
kuohukermaa
Palapaisti – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi ja kuorittu sipuli kapeiksi lohkoiksi.
- Ruskista lihat öljyssä paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan.
- Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes lihat ovat mureita.
- Tarkista maku ja pyöristä halutessasi kermalla. Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki!
Lisää halutessasi lihojen kanssa hautumaan 2–3 paloiteltua porkkanaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat