Maku

Paistettu riisi (fried rice)

35 min
4.3
4

Paistettu riisi (fried rice)

GL
LA
MA
4
4.3
Paistettu riisi eli fried rice on täydellinen tapa käyttää edellispäivän keitetty riisi! Chili, valkosipuli ja kalakastike tekevät ruoasta maukkaan ja kananmuna antaa paistetulle riisille rakennetta.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 8 dlkeitettyä riisiä (jasmiini)
  • 4 kplmunaa
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • Tarjoiluun chilikastiketta (esim. Sriracha)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista paistettu riisi eli fried rice näin:

Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Vuole porkkanat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja silppua valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili.

Kuullota kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.

Lisää kypsä riisi ja paista seosta välillä käännellen vielä 5 minuuttia.

Riko munat riisin joukkoon ja kääntele seosta kuumalla pannulla niin kauan, että munat hyytyvät ja sekoittuvat tasaisesti riisiin.

Mausta paistettu riisi kalakastikkeella ja mustapippurilla.

Tarjoa fried rice -annos chilikastikkeen kanssa. Viimeistele halutessasi silputuilla tuoreyrteillä, esimerkiksi korianterilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä