Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistettu riisi (fried rice)

35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min

Paistettu riisi eli fried rice on täydellinen tapa käyttää edellispäivän keitetty riisi! Chili, valkosipuli ja kalakastike tekevät ruoasta maukkaan ja kananmuna antaa paistetulle riisille rakennetta. Katso resepti!

8.2.2009
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
porkkanaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
tuoretta chiliä
3/4 dl
rypsiöljyä
8 dl
keitettyä riisiä (jasmiini)
4 kpl
munaa
2 rkl
kalakastiketta
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
Tarjoiluun chilikastiketta (esim. Sriracha)

Paistettu riisi eli fried rice – ohje:

  1. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Vuole porkkanat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja silppua valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili.
  2. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kypsä riisi ja paista seosta välillä käännellen vielä 5 minuuttia.
  4. Riko munat riisin joukkoon ja kääntele seosta kuumalla pannulla niin kauan, että munat hyytyvät ja sekoittuvat tasaisesti riisiin.
  5. Mausta paistettu riisi kalakastikkeella ja mustapippurilla.
  6. Tarjoa paistettu riisi eli fried rice chilikastikkeen kanssa. Viimeistele halutessasi silputuilla tuoreyrteillä, esimerkiksi korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt