Maku

Paistettu maksa ja hunajaiset sipulirenkaat

30 min
GL
MU
3.45
0

Paistettu maksa on helppo ja nopea valmistaa. Hunajaisten sipulirenkaiden kera maksa sopii niin arki- kuin viikonloppuruoaksikin. Tällä ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gmaksaa (naudan, ohuina viipaleina)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Hunajaiset sipulirenkaat

  • 2 kplpunasipulia
  • 3 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 2 rklomenaviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat voissa ja öljyssä pannussa läpikuultaviksi. Lisää hunaja, omenaviinietikka ja suola. Hauduta sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä kannen alla, kymmenisen minuuttia. Mausta ne lopuksi salvialla.

Poista maksasta näkyvät kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista maksaviipaleet voissa ja öljyssä pannussa kauniin väriseksi, 1–2 minuuttia/puoli.

Tarjoa paistettu maksa sipulihöystön, keitettyjen perunoiden ja puolukoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.45