Päärynä-juustopasta

20 min
4.1
0

Päärynä-juustopasta

MU
KA
0
4.1
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpäärynää (kypsä)
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (Mustaleima)
  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 1 rklvoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlomenatäysmehua
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1/2 tltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gpastaa (penne)

Pinnalle

  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja raasta päärynä karkeaksi.

Raasta myös emmentaali.

Paloittele sinihomejuusto.

Kuullota päärynäraastetta pari minuuttia voissa kattilassa.

Lisää kerma ja mehu. Sekoita joukkoon tuorejuusto, emmentaaliraaste ja sinihomejuusto.

Kuumenna ja sekoita kastike tasaiseksi. Mausta rosmariinilla ja mustapippurilla.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paahda pähkinät pannulla kauniin ruskeiksi. Rouhi jäähtyneet pähkinät.

Sekoita päärynä-juustokastike valutetun pastan joukkoon. Ripottele päärynä-juustopasta-annoksen pinnalle pähkinöitä ja parmesaanilastuja.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä