3,9(129)
Paahdetut kikherneet
30 min
Paahdetut mausteiset kikherneet sopivat naposteluun sellaisenaan tai vaikka salaattiin. Valitse eri versioista oma suosikkisi.
Reseptin ainekset
1 annosta
Mausteiset paahdetut kikherneet
1 kplkikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 rklrypsiöljyä
1 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
½ tljauhettua korianteria
½ tlsavustettua paprikajauhetta
½ tlvalkosipulijauhetta
1 kplpieni kuivattu chili (tai chilijauhetta)
½ tlsuolaa
Paahdetut harissa kikherneet
1 kplkikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 tlharissaa
1 rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
Paahdetut ras el hanout kikherneet
1 kplkikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
2 rklrypsiöljyä
2 tlkeltaista ras el hanout mausteseosta
suolaa

Mausteiset paahdetut kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy ja mausteet, lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

Paahdetut harissa kikherneet:Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy, harissa tahna ja suola. Lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

Paahdetut ras el hanout kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy ja mausteet. Keltainen ras el hanout mausteseos sisältää kurkumaa, juustokuminaa, cayannepippuria, sarviapilaa, pippuria, korianteria, inkivääriä, fenkolia, valkosipulia ja suolaa. Lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.