Maku

Paahdettua kesäkurpitsaa ja fetaa

30 min
3.5
0

Paahdettua kesäkurpitsaa ja fetaa

Yksinkertaista, mutta niin tavattoman herkullista.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplkesäkurpitsa (n. 350g)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 gfetaa murennettuna
  • 2 rkltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 rklneitsyt oliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Poista kesäkurpitsasta kannat. Höylää kesäkurpitsa ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai mandoliinilla. Höylää vuorotellen neljältä eri sivulta, kunnes kesäkurpitsasta on jäljellä keskus, jossa on siemenet. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsalastuja uunissa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi.

Nosta kesäkurpitsalastut tarjoilulautaselle. Lisää feta ja tuore tilli joukkoon, sekoita varovaisesti. Ripottele pinnalle sitruunamehu ja oliiviöljy. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä