


Paahdettua kesäkurpitsaa ja fetaa
30 min
Yksinkertaista, mutta niin tavattoman herkullista.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 kpl
kesäkurpitsa (n. 350g)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
50 g
fetaa murennettuna
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
neitsyt oliiviöljyä
Poista kesäkurpitsasta kannat. Höylää kesäkurpitsa ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai mandoliinilla. Höylää vuorotellen neljältä eri sivulta, kunnes kesäkurpitsasta on jäljellä keskus, jossa on siemenet. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsalastuja uunissa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi.
Nosta kesäkurpitsalastut tarjoilulautaselle. Lisää feta ja tuore tilli joukkoon, sekoita varovaisesti. Ripottele pinnalle sitruunamehu ja oliiviöljy. Tarjoile heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat