


Paahdettu kokonainen kana
Sunday Roast parhaimmillaan!
Sulata kana jääkaapissa, sulamiseen menee noin vuorokausi.
Aloita pilkkomalla kasvikset sekä silppuamalla yrtit.
Pese kana sisältä ja ulkoa.
Asettele kasvikset ja timjaminoksat uunivuokaan, lisää oliiviöljy.
Täytä kana yrteillä ja sitruunasiivuilla sekä valkosipulilla.
Rouhi reilusti suolaa ja mustapippuria kanan sisälle, helpointa on jos joku pitää kanan jaloista kiinni ja avaa niitä samalla kuin toinen henkilö rouhii mausteita.
Voitele kanan pinta sulalla voilla.
Mausta jälleen suolalla ja pippurilla.
Nosta kana kasvisten päälle uunivuokaan.
Paista kanaa uunissa keskitasolla, 180 asteessa, kunnes kanan nesteet ovat kirkastuneet ja kanassa on kaunis ruskea pinta. Minulla kana oli uunissa noin tunnin ja kaksikymmentä minuuttia.
Nosta kana leikkuulaudalle tai muulle alustalle ja kääri se folioon n. 15-20 minuutiksi.
Viipaloi kana ja tarjoile kasvisten kanssa.