Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Osso buco appelsiinilla ja fenkolilla

Naudan osso buco on upea raaka-aine! Lisää pataan lihan kaveriksi appelsiinia ja fenkolia ja anna hautua rauhassa ihanan mureaksi.

12.3.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
naudan potkaviipaleita (osso buco, luuydin mukana)
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
porkkana
1/2 kpl
purjo
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
salottisipuli
1 kpl
fenkoli
1 1/2 dl
valkoviiniä
5 dl
kanalientä
1 kpl
appelsiini

Kuumenna padassa reilu loraus oliiviöljyä keskilämmöllä. Paista lihapaloihin hyvä paistopinta molemmille puolille. Nosta lihat lautaselle odottamaan.

Leikkaa kuoritut porkkanat ja salottisipuli reiluksi paloiksi. Leikkaa purjo paksuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli. Lohko fenkoli.

Lorauta kuumaan pataan hieman lisää öljyä. Lisää pataan vihannekset. Kuullota 5 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Nosta lihat vihannesten joukkoon.

Kaada pataan viini ja anna kiehua reippaasti pari minuuttia. Lisää kuumennettu kanaliemi.

Fileroi appelsiini. Leikkaa pois päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta. Lisää pataan appelsiinin mehu ja viipaleet.

Peitä kannella. Paista uunissa 125 asteessa 2 1/2 – 3 tuntia. Käännä lihapalat puolessa välissä paistoaikaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt