


One pot -simpukkapasta – juhlava arkiruoka valmistuu yhdessä kattilassa
35 min
Yhdessä astiassa valmistettu simpukkapasta on arjen nopea luksusruoka. Jättikatkaravut viimeistelevät juhlavan pastan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
sinisimpukoita
1 kpl
tomaattia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
chilipalko
2 tl
rypsiöljyä
250 g
spagettia
1 tl
savupaprikajauhetta
2 rkl
tomaattipyreetä
7 dl
vettä
3 1/3 dl
keskiolutta (vaaleaa)
1 kpl
kalaliemikuutioita (tai kalafondikuutio)
12 kpl
jättikatkaravunpyrstöjä (raakaa, pakaste)
2 kpl
kevätsipulia (hienonnettuna)
Tarjoiluun
1 1/2 dl
majoneesia
1 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
mantelirouhetta
1/4 dl
persiljaa (hienonnettuna)
- Puhdista simpukat. Raaputa kuorista mahdolliset liat pois, harjaa kuoret ja poista parrat. Poista vaurioituneet simpukat. Huuhtele ja nosta kulhoon odottamaan.
- Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilinpuolikkaasta siemenet ja hienonna palko.
- Kuumenna öljyä tilavassa kattilassa. Pätki spagetit ja nosta öljyyn. Lisää tomaatit, valkosipulit, chilinpalat, savupaprikajauhe ja tomaattipyree. Sekoittele, kunnes seos on kuumaa.
- Lisää vesi, olut ja kalaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, ja katso spagettipaketista keittoaika.
- Kun keittoajasta on kulunut puolet, kumoa kattilaan simpukat. Nosta kansi päälle, ja anna kiehua muutamia minuutteja. Ravistele kattilaa välillä kevyesti.
- Maista pastan kypsyysastetta ahkerasti, ja kun spagetti on al dente, lisää kiehuvaan seokseen vielä jättikatkaravunpystöt. Sekoita, ja anna kattilan olla kuumalla liedellä vielä noin minuutin ajan ennen kuin nostat sen sivuun.
- Anna pastan tekeytyä kannen alla muutama minuutti.
- Ripottele valmiin pastan päälle kevätsipulit.
- Simpukkapastan kanssa maistuu aioli eli valkosipulimajoneesi ja manteli-persiljaseos. Valmista aioli hienontamalla valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon.
- 10Kumoa mantelirouhe kuivalle kuumalle pannulle ja paahda pari minuuttia. Sekoita rouheen joukkoon persilja.
- 11Tarjoa simpukkapastan kanssa vaaleaa rapeakuorista leipää, jolla saa kaavittua lautaselta kaiken herkullisen liemen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat