One pot -simpukkapasta

35 min
5
0

One pot -simpukkapasta

MA
0
5
Yhdessä astiassa valmistettu simpukkapasta on arjen nopea luksusruoka. Jättikatkaravut viimeistelevät juhlavan pastan.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgsinisimpukoita
  • 1 kpltomaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kplchilipalko
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 250 gspagettia
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 7 dlvettä
  • 3 1/3 dlkeskiolutta (vaaleaa)
  • 1 kplkalaliemikuutioita (tai kalafondikuutio)
  • 12 kpljättikatkaravunpyrstöjä (raakaa, pakaste)
  • 2 kplkevätsipulia (hienonnettuna)

Tarjoiluun

  • 1 1/2 dlmajoneesia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1/4 dlpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Puhdista simpukat. Raaputa kuorista mahdolliset liat pois, harjaa kuoret ja poista parrat. Poista vaurioituneet simpukat. Huuhtele ja nosta kulhoon odottamaan.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilinpuolikkaasta siemenet ja hienonna palko.

Kuumenna öljyä tilavassa kattilassa. Pätki spagetit ja nosta öljyyn. Lisää tomaatit, valkosipulit, chilinpalat, savupaprikajauhe ja tomaattipyree. Sekoittele, kunnes seos on kuumaa.

Lisää vesi, olut ja kalaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, ja katso spagettipaketista keittoaika.

Kun keittoajasta on kulunut puolet, kumoa kattilaan simpukat. Nosta kansi päälle, ja anna kiehua muutamia minuutteja. Ravistele kattilaa välillä kevyesti.

Maista pastan kypsyysastetta ahkerasti, ja kun spagetti on al dente, lisää kiehuvaan seokseen vielä jättikatkaravunpystöt. Sekoita, ja anna kattilan olla kuumalla liedellä vielä noin minuutin ajan ennen kuin nostat sen sivuun.

Anna pastan tekeytyä kannen alla muutama minuutti.

Ripottele valmiin pastan päälle kevätsipulit.

Simpukkapastan kanssa maistuu aioli eli valkosipulimajoneesi ja manteli-persiljaseos. Valmista aioli hienontamalla valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon.

Kumoa mantelirouhe kuivalle kuumalle pannulle ja paahda pari minuuttia. Sekoita rouheen joukkoon persilja.

Tarjoa simpukkapastan kanssa vaaleaa rapeakuorista leipää, jolla saa kaavittua lautaselta kaiken herkullisen liemen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä