Maku

Olutbroileri

1 h 45 min
3.8
0

Olutbroileri

GL
MA
MU
0
3.8
Teksti Juha Virkki
Kuvat Tommi Anttonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1300 gbroileria (1 kokonainen)
  • 3,3 dlkeskiolutta (1 tölkki)

Lisäksi

  • mustapippuria, suolaa, valkosipulia, sipulia, cayennenpippuria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

Puhdista oluttölkki. Kaada puolet oluesta talteen. Lisää oluttölkkiin mausteita makusi mukaan.

Työnnä oluttölkki broilerin sisään sen takaosasta.

Kuumenna grilli. Nosta broileri pystyyn grilliin, tue se tarvittaessa grillinkestävällä astialla, ja peitä grilli kannella. Anna paistua noin 45 minuuttia, kunnes broileri on kypsää eli tikulla pistettäessä sen lihasneste on kirkasta. Jos pelkäät broilerin palamista, voit nostaa sen paiston ajaksi foliovuokaan.

Vinkki!

Tämä menetelmä perustuu oluen kuohuvuuteen. Tölkistä purkautuva kiehuva olut puskee broileriin makuja ja pitää lihan myös kosteana. Nahkasta tulee loimussa ihanan rapea.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä