


Nyhtökaurapihvit
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan loistava tuote. Runsaasti proteiinia mutta vain vähän rasvaa sisältävästä nyhtiksestä pyöräyttää myös hyvät pihvit.
Reseptin ainekset
8–10 kpl
1
parsakaali (350 g)
100 g
purjoa
½
mieto punainen chili
1 pkt
nyhtökauraa , maku: kaffir-lime-seesami-inkivääri (250 g)
200 g
pakasteherneitä sulatettuna
½–1
ruukku basilikaa
1
kananmuna
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
limemehua
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Paistamiseen
öljyä tai voita
1. Huuhdo parsakaali, leikkaa kukinnot irti ja paloittele varsi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.
2. Kaada nyhtökaura monitoimikoneen kulhoon. Lisää kasvikset, kananmuna, jauhot, limemehu, suola ja pippuri. Soseuta massaksi.
3. Muotoile massasta 8–10 pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat