3,3(24)
Nyhtökaurapihvit
Kasvis
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan loistava tuote. Runsaasti proteiinia mutta vain vähän rasvaa sisältävästä nyhtiksestä pyöräyttää myös hyvät pihvit.
3.1.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8–10 kpl
1parsakaali (350 g)
100 gpurjoa
½mieto punainen chili
1 pktnyhtökauraa , maku: kaffir-lime-seesami-inkivääri (250 g)
200 gpakasteherneitä sulatettuna
½–1ruukku basilikaa
1kananmuna
1 rklvehnäjauhoja
1 rkllimemehua
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria rouhittuna
Paistamiseen
öljyä tai voita

1. Huuhdo parsakaali, leikkaa kukinnot irti ja paloittele varsi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.

2. Kaada nyhtökaura monitoimikoneen kulhoon. Lisää kasvikset, kananmuna, jauhot, limemehu, suola ja pippuri. Soseuta massaksi.

3. Muotoile massasta 8–10 pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.