Kotivinkki

Nyhtökaurapihvit

30 min
3
0

Nyhtökaurapihvit

KA
0
3
Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan loistava tuote. Runsaasti proteiinia mutta vain vähän rasvaa sisältävästä nyhtiksestä pyöräyttää myös hyvät pihvit.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 kpl)

  • 1parsakaali (350 g)
  • 100 gpurjoa
  • ½mieto punainen chili
  • 1 pktnyhtökauraa , maku: kaffir-lime-seesami-inkivääri (250 g)
  • 200 gpakasteherneitä sulatettuna
  • ½–1ruukku basilikaa
  • 1kananmuna
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 rkllimemehua
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

  • öljyä tai voita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

1. Huuhdo parsakaali, leikkaa kukinnot irti ja paloittele varsi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.

2. Kaada nyhtökaura monitoimikoneen kulhoon. Lisää kasvikset, kananmuna, jauhot, limemehu, suola ja pippuri. Soseuta massaksi.

3. Muotoile massasta 8–10 pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä