Nyhtökaurapihvit
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minNyhtökaura on ravintoarvoiltaan loistava tuote. Runsaasti proteiinia mutta vain vähän rasvaa sisältävästä nyhtiksestä pyöräyttää myös hyvät pihvit.
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 3.1.2017

Nyhtökaurapihvit
Reseptin ainekset (8–10 kpl)
- 1parsakaali (350 g)
- 100 gpurjoa
- ½mieto punainen chili
- 1 pktnyhtökauraa , maku: kaffir-lime-seesami-inkivääri (250 g)
- 200 gpakasteherneitä sulatettuna
- ½–1ruukku basilikaa
- 1kananmuna
- 1 rklvehnäjauhoja
- 1 rkllimemehua
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria rouhittuna
Paistamiseen
- öljyä tai voita
1. Huuhdo parsakaali, leikkaa kukinnot irti ja paloittele varsi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.
2. Kaada nyhtökaura monitoimikoneen kulhoon. Lisää kasvikset, kananmuna, jauhot, limemehu, suola ja pippuri. Soseuta massaksi.
3. Muotoile massasta 8–10 pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.