Maku

Nuudelikulho seesamikastikkeella

30 min
4.5
1

Nuudelikulho seesamikastikkeella

Mausteinen jauheliha-nuudelikulho vie makumatkalle Aasiaan. Seesamikastike viimeistelee kokonaisuuden ja sopii moneen muuhunkin ruokaan, vain mielikuvitus on rajana.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Seesamikastike

  • 2-3 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rklraastettua inkivääriä
  • 1 rklpunasipulia silputtuna
  • 1/2 tldijon sinappia
  • 3 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 rklsoijaa
  • 1 tlsrirachaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 2 rklruskeaa sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvaaleita seesaminsiemeniä
  • 0,5 dlrypsiöljyä
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 0,5 dlriisiviinietikkaa
  • 3 rklvalkoviinietikkaa

Kasvikset

  • 4 pientä ruotoa lehtikaalia
  • 2 dlvarhaiskaalia
  • 200 gUdon- tai muita nuudeleita

Jauheliha

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 rklchilihiutaleita
  • 2 rklkuivattua valkosipulia
  • sitruunasuolaa (tai maustamatonta suolaa sekä puristus sitruunamehua)
  • 2 rklchiliöljyä

Koristeluun

  • 1-2 0kevätsipulinvartta silputtuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita valmistamalla kastike, sekoita kaikki kastikkeen aineet (korkillisessa) pullossa tai kannellisessa purkissa.

Sekoita hyvin.

Tarkista maku.

Silppua kaalit ja lisää ne tarjoilukulhoon. Lisää kaalien sekaan seesamikastiketta ja sekoita hyvin, jotta lehtikaali pehmenee ennen tarjoilua. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä (voit toki myös syödä annoksen lämpimänä, tällöin pidä huoli että valmistat nuudelit samaan aikaan jauhelihan kanssa). 

Paista ja mausta jauheliha. 

Kieräytä jauheliha vielä chiliöljyssä ennen tarjoilua. 

Kokoa annokset: aloita lisäämällä kulhon pohjalle kaalia ja nuudeleita, noin puolet ja puolet. Lisää jauheliha. 

Lisää kastike annokseen. 

Tarjoile joko kylmänä tai lämpimänä. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä