Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nuudelikulho seesamikastikkeella

30 min

Mausteinen jauheliha-nuudelikulho vie makumatkalle Aasiaan. Seesamikastike viimeistelee kokonaisuuden ja sopii moneen muuhunkin ruokaan, vain mielikuvitus on rajana.

Reseptin ainekset
2 annosta
Seesamikastike
2-3 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
punasipulia silputtuna
1/2 tl
dijon sinappia
3 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
soijaa
1 tl
srirachaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
ruskeaa sokeria
1 tl
suolaa
2 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
0,5 dl
rypsiöljyä
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
riisiviinietikkaa
3 rkl
valkoviinietikkaa
Kasvikset
4 pientä ruotoa lehtikaalia
2 dl
varhaiskaalia
200 g
Udon- tai muita nuudeleita
Jauheliha
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 rkl
chilihiutaleita
2 rkl
kuivattua valkosipulia
sitruunasuolaa (tai maustamatonta suolaa sekä puristus sitruunamehua)
2 rkl
chiliöljyä
Koristeluun
1-2 0
kevätsipulinvartta silputtuna

Aloita valmistamalla kastike, sekoita kaikki kastikkeen aineet (korkillisessa) pullossa tai kannellisessa purkissa.

Sekoita hyvin.

Tarkista maku.

Silppua kaalit ja lisää ne tarjoilukulhoon. Lisää kaalien sekaan seesamikastiketta ja sekoita hyvin, jotta lehtikaali pehmenee ennen tarjoilua. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä (voit toki myös syödä annoksen lämpimänä, tällöin pidä huoli että valmistat nuudelit samaan aikaan jauhelihan kanssa). 

Paista ja mausta jauheliha. 

Kieräytä jauheliha vielä chiliöljyssä ennen tarjoilua. 

Kokoa annokset: aloita lisäämällä kulhon pohjalle kaalia ja nuudeleita, noin puolet ja puolet. Lisää jauheliha. 

Lisää kastike annokseen. 

Tarjoile joko kylmänä tai lämpimänä. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt