4,5(2)
Nuudelikulho seesamikastikkeella
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Mausteinen jauheliha-nuudelikulho vie makumatkalle Aasiaan. Seesamikastike viimeistelee kokonaisuuden ja sopii moneen muuhunkin ruokaan, vain mielikuvitus on rajana.
Reseptin ainekset 2 annosta
Seesamikastike
2-3 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rklraastettua inkivääriä
1 rklpunasipulia silputtuna
1/2 tldijon sinappia
3 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklsoijaa
1 tlsrirachaa
1/4 tlmustapippuria myllystä
2 rklruskeaa sokeria
1 tlsuolaa
2 rklvaaleita seesaminsiemeniä
0,5 dlrypsiöljyä
0,5 dloliiviöljyä
0,5 dlriisiviinietikkaa
3 rklvalkoviinietikkaa
Kasvikset
4 pientä ruotoa lehtikaalia
2 dlvarhaiskaalia
200 gUdon- tai muita nuudeleita
Jauheliha
400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 rklchilihiutaleita
2 rklkuivattua valkosipulia
sitruunasuolaa (tai maustamatonta suolaa sekä puristus sitruunamehua)
2 rklchiliöljyä
Koristeluun
1-2 0kevätsipulinvartta silputtuna

Aloita valmistamalla kastike, sekoita kaikki kastikkeen aineet (korkillisessa) pullossa tai kannellisessa purkissa.

Sekoita hyvin.

Tarkista maku.

Silppua kaalit ja lisää ne tarjoilukulhoon. Lisää kaalien sekaan seesamikastiketta ja sekoita hyvin, jotta lehtikaali pehmenee ennen tarjoilua. 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä (voit toki myös syödä annoksen lämpimänä, tällöin pidä huoli että valmistat nuudelit samaan aikaan jauhelihan kanssa). 

Paista ja mausta jauheliha. 

Kieräytä jauheliha vielä chiliöljyssä ennen tarjoilua. 

Kokoa annokset: aloita lisäämällä kulhon pohjalle kaalia ja nuudeleita, noin puolet ja puolet. Lisää jauheliha. 

Lisää kastike annokseen. 

Tarjoile joko kylmänä tai lämpimänä. 

1 kommentti