Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nopeat lammasvartaat

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
26.6.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
karitsan paahtopaistia (tai entrecôtea tai fileetä)
Marinadi
1/2 dl
sitruunamehua
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 dl
tuoretta basilikaa (tai persiljaa, silputtuna)
2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1/2 tl
mustapippuria
2 kpl
valkosipulinkynttä (murskattuna)
Lisäksi
Pinnalle (savu)sormisuolaa

Paloittele liha noin 3 × 3 cm:n kuutioiksi. Pistele lihakuutiot varrastikkuihin, noin 5 lihapalaa/varras. Työnnä lihavartaat kaksinkertaiseen, isoon pakastepussiin. Varo rikkomasta pussia vartaankärjellä.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kaada marinointiliemi vartaiden päälle. Puristele vartaita kevyesti ja anna maustua 2 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli viileässä.

Nosta vartaat pussista ja taputtele ne kevyesti talouspaperilla. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia välillä käännellen. Lammasvartaat saavat jäädä punertaviksi sisältä. Voit kypsentää vartaat myös 225-asteisessa uunissa pellillä tai foliovuoassa. Käytä halutessasi uunin grillivastusta. Huomaa, että lihoista tippuu nestettä alustalle.

Tarjoa nopeat lammasvartaat vihreän salaatin, pikkutomaattien ja paloitellun leipä- tai vuohenjuuston kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt