Maku

Nopeat lammasvartaat

2 h 30 min
4.6
0

Nopeat lammasvartaat

GL
LA
MA
MU
0
4.6
Teksti Rintalan tila, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkaritsan paahtopaistia (tai entrecôtea tai fileetä)

Marinadi

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 dltuoretta basilikaa (tai persiljaa, silputtuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)

Lisäksi

  • Pinnalle (savu)sormisuolaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Paloittele liha noin 3 × 3 cm:n kuutioiksi. Pistele lihakuutiot varrastikkuihin, noin 5 lihapalaa/varras. Työnnä lihavartaat kaksinkertaiseen, isoon pakastepussiin. Varo rikkomasta pussia vartaankärjellä.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kaada marinointiliemi vartaiden päälle. Puristele vartaita kevyesti ja anna maustua 2 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli viileässä.

Nosta vartaat pussista ja taputtele ne kevyesti talouspaperilla. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia välillä käännellen. Lammasvartaat saavat jäädä punertaviksi sisältä. Voit kypsentää vartaat myös 225-asteisessa uunissa pellillä tai foliovuoassa. Käytä halutessasi uunin grillivastusta. Huomaa, että lihoista tippuu nestettä alustalle.

Tarjoa nopeat lammasvartaat vihreän salaatin, pikkutomaattien ja paloitellun leipä- tai vuohenjuuston kera.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä