Nauravat nakkisämpylät

1 h 30 min
4.1
1

Nauravat nakkisämpylät

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 kplporkkanaa (tai noin 2 dl raastetta)
  • 2 dlvettä
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 2 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 25 gjuustoa (raastettuna)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 350 gnakkeja (nitriitittömiä täyslihanakkeja, Vataja)

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuumenna vesi kädenlämpöä lämpimämmäksi, eli noin 42- asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, hunaja ja suola. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Lisää öljy, ja vaivaa taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinan joukkoon lopuksi juustoraaste. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Puolita nakit. Leikkaa niiden päihin pienet ristiviillot. Puserra nakkien päälle ohut raita tomaattipyreetä.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 palaan. Leivo kukin pala noin 20 cm:n pituiseksi tangoksi. Kierrä taikinanauha nakin ympärille, kuin tekisit tikkupullia. Nosta nakkisämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Ripottele nakkisämpylöiden pinnalle juustoraastetta. Paista nakkisämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.

  • Ylimääräiset nauravat nakkisämpylät maistuvat vaikka iltapalana.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä