Mysi Lahtisen nokkosmuhennos
Munaton
Kasvis
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Mysi Lahtisen nokkosista valmistettu kaunis muhennos sopii tarjottavaksi kevään juhlapöydässä minkä tahansa herkun kyljessä.

Reseptin ainekset 2 annosta
1 lnuoria nokkosenlehtiä
3 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
2 dlkasvislientä
1/2 dlkermaa (paksua)
sokeria (ripaus)
jauhettua muskottipähkinää (pari ripausta)
Mysi Lahtisen nokkosmuhennos – ohje:
- Huuhdo nokkosenlehdet ja nosta ne kiehuvaan veteen. Keitä kolmisen minuuttia.
- Kaada nokkoset lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kylmä kylpy säilyttää nokkosen vihreyden. Purista lehdet kuiviksi ja silppua ne.
- Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa. Sekoita voihin vispilällä jauhot. Lisää kasvisliemi. Vispaa seos tasaiseksi. Kaada kerma ja nokkossilppu kattilaan ja vispaa taas.
- Mausta muhennos ripauksella sokeria. Sokeria tulee olla juuri sen verran, että muhennos maistuu aavistuksen makealta. Lisää vielä ripaus muskottipähkinää.
- Anna muhennoksen kypsyä viitisentoista minuuttia. Sekoita usein pohjaa myöten, jotta muhennos ei pala pohjaan. Tarjoa nokkosmuhennos keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Ohje: Mysi Lahtinen, Emilia Kolari (toim.)