Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mysi Lahtisen nokkosmuhennos

25 min

Mysi Lahtisen nokkosista valmistettu kaunis muhennos sopii tarjottavaksi kevään juhlapöydässä minkä tahansa herkun kyljessä.

15.6.2017
Reseptin ainekset
2 annosta
1 l
nuoria nokkosenlehtiä
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kasvislientä
1/2 dl
kermaa (paksua)
sokeria (ripaus)
jauhettua muskottipähkinää (pari ripausta)

Mysi Lahtisen nokkosmuhennos – ohje:

  1. Huuhdo nokkosenlehdet ja nosta ne kiehuvaan veteen. Keitä kolmisen minuuttia.
  2. Kaada nokkoset lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kylmä kylpy säilyttää nokkosen vihreyden. Purista lehdet kuiviksi ja silppua ne.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa. Sekoita voihin vispilällä jauhot. Lisää kasvisliemi. Vispaa seos tasaiseksi. Kaada kerma ja nokkossilppu kattilaan ja vispaa taas.
  4. Mausta muhennos ripauksella sokeria. Sokeria tulee olla juuri sen verran, että muhennos maistuu aavistuksen makealta. Lisää vielä ripaus muskottipähkinää.
  5. Anna muhennoksen kypsyä viitisentoista minuuttia. Sekoita usein pohjaa myöten, jotta muhennos ei pala pohjaan. Tarjoa nokkosmuhennos keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Ohje: Mysi Lahtinen, Emilia Kolari (toim.)

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt