Maku

Mysi Lahtisen nokkosmuhennos

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Mysi Lahtisen nokkosista valmistettu kaunis muhennos sopii tarjottavaksi kevään juhlapöydässä minkä tahansa herkun kyljessä.
MU
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (2 annosta)

  • 1 lnuoria nokkosenlehtiä
  • 3 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkasvislientä
  • 1/2 dlkermaa (paksua)
  • sokeria (ripaus)
  • jauhettua muskottipähkinää (pari ripausta)
Tulosta

Huuhdo nokkosenlehdet ja nosta ne kiehuvaan veteen. Keitä kolmisen minuuttia.

Kaada nokkoset lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kylmä kylpy säilyttää nokkosen vihreyden. Purista lehdet kuiviksi ja silppua ne.

Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa. Sekoita voihin vispilällä jauhot. Lisää kasvisliemi. Vispaa seos tasaiseksi. Kaada kerma ja nokkossilppu kattilaan ja vispaa taas.

Mausta muhennos ripauksella sokeria. Sokeria tulee olla juuri sen verran, että muhennos maistuu aavistuksen makealta. Lisää vielä ripaus muskottipähkinää.

Anna muhennoksen kypsyä viitisentoista minuuttia. Sekoita usein pohjaa myöten, jotta muhennos ei pala pohjaan. Tarjoa nokkosmuhennos keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Ohje: Mysi Lahtinen, Emilia Kolari (toim.)

MITÄ PIDIT?
0