Mustajuurikeitto suppiloilla

55 min
3.5
1

Mustajuurikeitto suppiloilla

GL
KA
MU
1
3.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 8 dlrasvatonta maitoa
  • 1000 gmustajuurta
  • 2 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (pippuri)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 100 gsuppilovahveroita (kuivattuina)
  • 1 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 1 dlrasvatonta maitoa (vaahdotettuna)

Tarjoiluun

  • 1 dlruohosipulia
  • 2 dlsuppilovahveroita (paistettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori ja paloittele mustajuuret. Poista kaikki mustat täplät. Siirrä mustajuuret heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.
Laita maito kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan. Lisää valutetut mustajuuripalat, pilkotut perunat ja silputtu sipuli ja anna niiden kypsyä noin 30–40 minuuttia.
Soseuta keitto sileäksi. Nosta se takaisin liedelle ja lisää tuorejuusto ja mausteet. Lisää ruokakerma.
Murskaa joukkoon kuivattuja suppilovahveroita ja anna niiden tekeytyä hetki.
Juuri ennen tarjoilua kuumenna vaahdotettava maito. Vatkaa se vaahdoksi ja sekoita sopan joukkoon.
Annostele keitto lautasille ja koristele yrteillä ja paistetuilla sienillä.
•Paahda pippurit tulikuumalla valurautapannulla, jolloin niistä tulee hienon pähkinäisen makuisia. Varo, etteivät ne pala. Pippurit ovat valmiita, kun ne murskautuvat kädessä kämmenellä pyöritellen. Lisää pippurimurska keiton joukkoon.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä