Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Munakoiso-shakshuka

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Shakshuka on kasvispata, jossa munat kypsyvät tomaattisessa liemessä. Lisää pehmeäksi paahdettua munakoisoa. Voit esivalmistella shakshukan paahtamalla munakoisot etukäteen.

22.8.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdetut munakoisot
1 kg
munakoisoa
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
Shakshuka
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
varsisellerin vartta
1–2 kpl
chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
400 g
kuorittuja säilyketomaatteja (1 purkki)
4 dl
vettä
1 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
4 kpl
munaa
Pinnalle
100 g
fetajuustoa
2 dl
tuoretta korianteria
Tarjoiluun
tuoretta leipää
avokadoa

Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne sentin paksuisiksi kiekoiksi. Sivele palat öljyllä ja ripottele päälle suolaa.

Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä kiekot ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kypsiä.

Pilko munakoisot pienemmiksi.

Hienonna sipulit ja varsiselleri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota ainekset pannulla.

Lisää mausteet ja kuullota hetki. Varo polttamasta mausteita.

Lisää säilyketomaatit, vesi, sokeri suola, pippuri ja munakoisot.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia.

Riko munat yksitellen lasiin. Tee munille kolot kastikkeeseen ja kaada ne koloihin.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 5 minuuttia tai kunnes munaseos on hyytynyt.

Ripottele valmiin shakshukan pinnalle fetajuustomurua ja silputtua korianteria.

Tarjoa shakshuka tuoreen leivän ja viipaloidun avokadon kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt