Maku

Munakoiso-shakshuka

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Shakshuka on kasvispata, jossa munat kypsyvät tomaattisessa liemessä. Lisää pehmeäksi paahdettua munakoisoa. Voit esivalmistella shakshukan paahtamalla munakoisot etukäteen.
GL
3.8
1
Julkaistu: 22.8.2017


Ainekset (4 annosta)

Paahdetut munakoisot

  • 1 kgmunakoisoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Shakshuka

  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 kplvarsisellerin vartta
  • 1–2 kplchiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 400 gkuorittuja säilyketomaatteja (1 purkki)
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa

Pinnalle

  • 100 gfetajuustoa
  • 2 dltuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • tuoretta leipää
  • avokadoa
Tulosta

Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne sentin paksuisiksi kiekoiksi. Sivele palat öljyllä ja ripottele päälle suolaa.

Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä kiekot ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kypsiä.

Pilko munakoisot pienemmiksi.

Hienonna sipulit ja varsiselleri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota ainekset pannulla.

Lisää mausteet ja kuullota hetki. Varo polttamasta mausteita.

Lisää säilyketomaatit, vesi, sokeri suola, pippuri ja munakoisot.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia.

Riko munat yksitellen lasiin. Tee munille kolot kastikkeeseen ja kaada ne koloihin.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 5 minuuttia tai kunnes munaseos on hyytynyt.

Ripottele valmiin shakshukan pinnalle fetajuustomurua ja silputtua korianteria.

Tarjoa shakshuka tuoreen leivän ja viipaloidun avokadon kera.

1 kommentti