Maku

Monen mausteen kepakot

45 min
5
0

Monen mausteen kepakot

LA
MA
0
5
Teksti Midi Vuorela, Risto Puolimatka
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dltomaattisalsaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 kplmunaa
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Täyte

  • 1 kplavokadoa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkllimettimehua

Tarjoiluun

  • 1/2 kpljäävuorisalaattia
  • 3 kpltomaattia
  • 1 kplsalaattisipulia
  • 8 kplvehnätortillaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Mittaa vesi ja salsa sekoituskulhoon, lisää korppujauhot ja sekoita. Anna turvota 15 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Mittaa mausteet ja sekoita ne.

Kuumenna öljy pannussa ja kiehauta sipuli- ja chilisilppu. Lisää mausteet. Siirrä pannu liedeltä ja anna hiukan jäähtyä ennen kuin kaadat sen  sekoituskulhoon.

Lisää muna ja jauheliha ja sekoita aineet mureketaikinaksi. Voitele työlauta ohuesti öljyllä ja tee taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Jaa levy 8 neliöksi.

Leikkaa avokado neljään osaan, poista siemen sekä kuoret ja leikkaa palat viipaleiksi. Jaa viipaleet jauhelihaneliöiden päälle, mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja limetin mehulla.

Rullaa neliöt ja taputtele pitkulaiseksi pötköksi. Paista oliiviöljyssä. Pidä lämpimänä.

Viipaloi jäävuorisalaatti ja lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna tortillat paistinpannussa ja nosta ne lautasille. Työnnä jokaiseen kepakkoon pitkä, puinen grillitikku ja pane kasvikset ja kepakot tortillan päälle. Nauti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä