Moderni munajuusto

1 h 30 min
5
1

Moderni munajuusto

GL
1
5
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 500 graejuustoa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Kumoa tehosekoittimeen raejuusto, rahka, parmesaani, munat, murskattu valkosipuli ja suola. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja hienonnettu persilja. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.

Vuoraa reilun litran vetoinen rengasmainen kakkuvuoka kelmulla. Sivele kelmu öljyllä. Kaada massa vuokaan ja nosta se varovasti kuumaan vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin keksitasossa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes juustomassa tuntuu vuokaa varovaisesti heilauttaen täysin kiinteältä.

Nosta vuoka jäähtymään ritilälle. Kumoa juusto täysin jäähtyneenä vadille ja poista kelmu. Nosta kakkuvuoka takaisin juuston päälle ja peitä vati huolella kelmulla. Nosta viileään. Valuta vadille valunut ylimääräinen hera ennen tarjoilua ja koristele moderni munajuusto yrteillä.

Vinkki!

Juustosta valuu säilytyksen aikana heraa. Huolehdi, ettei kosteus valu muihin ruokiin.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä