Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mignon-fileetä ja portviinikastiketta

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
18.12.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
naudan ulkofileetä
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
50 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
Portviinikastike
1/4 kpl
salottisipulia (hienonnettuna)
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
appelsiininkuoripaloja
1 dl
portviiniä (rubya)
2 dl
lihalientä
30 g
voita (kuutioituna)

Nosta pihvit huoneenlämpöön hyvissa ajoin. Valmista ensin kastike. Hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa noin minuutin ajan. Lisää appelsiininkuoripalat ja portviini ja jatka sekoittamista. Anna seoksen kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää lihaliemi ja jatka kiehauttamista noin 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja vähentynyt puoleen. Siivilöi kastike ja kaada se uudelleen kattilaan. Kiehauta. Lisää kylmä, kuutioitu voi yksi pala kerrallaan. Sekoita voimakkaasti. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja peitä foliolla, jotta se pysyy lämpimänä. Kuivaa pihvit talouspaperilla. Mausta pihvit molemmilta puolin suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannussa tai parilassa öljy ja voi ja kuumenna pannu kunnolla. Kypsennä pihvejä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ripottele fileille homejuustomurua ja nosta ne uuninkestävään paistoastiaan. Kypsennä pihvit loppuun 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa pihvien ja portviinikastikkeen kanssa grillattuja lohkoperunoita ja sipuleita ja paahdettuja saksanpähkinöitä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt