Mignon-fileetä ja portviinikastiketta

40 min
4
2

Mignon-fileetä ja portviinikastiketta

MU
GL
2
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan ulkofileetä
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)

Portviinikastike

  • 1/4 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklappelsiininkuoripaloja
  • 1 dlportviiniä (rubya)
  • 2 dllihalientä
  • 30 gvoita (kuutioituna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Nosta pihvit huoneenlämpöön hyvissa ajoin.
Valmista ensin kastike. Hienonna sipulit. Kuullota niitä voissa noin minuutin ajan. Lisää appelsiininkuoripalat ja portviini ja jatka sekoittamista. Anna seoksen kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää lihaliemi ja jatka kiehauttamista noin 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja vähentynyt puoleen. Siivilöi kastike ja kaada se uudelleen kattilaan. Kiehauta. Lisää kylmä, kuutioitu voi yksi pala kerrallaan. Sekoita voimakkaasti. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja peitä foliolla, jotta se pysyy lämpimänä.
Kuivaa pihvit talouspaperilla. Mausta pihvit molemmilta puolin suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannussa tai parilassa öljy ja voi ja kuumenna pannu kunnolla. Kypsennä pihvejä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ripottele fileille homejuustomurua ja nosta ne uuninkestävään paistoastiaan. Kypsennä pihvit loppuun 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Tarjoa pihvien ja portviinikastikkeen kanssa grillattuja lohkoperunoita ja sipuleita ja paahdettuja saksanpähkinöitä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä