Maku

Mausteliemessä kypsennetty lohi

3 h 45 min
GL
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (20 annosta)

  • 2400 gkirjolihifileetä

Mausteliemi

  • 20 dlvettä
  • 4 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3 rklmerisuolaa
  • 1 tlmaustepippuria
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 3 rklsokeria
  • 50 gtuoretta tilliä

Koristeluun

  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 kplpunasipulia (silputtuna)

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h 20 min

Poista fileistä vatsaevät ja ylimääräiset rasvat. Nosta fileet lomittain nahkapuolet alaspäin isolle öljytylle korkealaitaiselle uunipellille.

Kiehauta liemen ainekset kattilassa. Valuta liemi varovasti kalafileiden päälle niin, että liemi peittää fileet kokonaan. Lisää tarvittaessa hieman valkoviiniä vuokaan. Nosta uunipelti varovasesti uuniin ja anna fileiden kypsyä 100-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Nosta uunipelti puulaudalle jäähtymään. Anna kalojen maustua ja jäähtyä täysin liemessä noin 3 tunnin ajan. Jos saat uunivuoan mahtumaan viileään, esim. kylmiöön valmista fileet jo edellisenä päivänä.

Valuta liemi varoen pois ja nosta fileet tarjoiluvadille kokonaisina lastaa apuna käyttäen.

Koristele mausteliemessä kypsennetyt kalafileet hienonnetulla tuoreella tillillä ja sipulisilpulla.

MITÄ PIDIT?
4