


Marokkolainen lihapata – mureaksi muhinut pataruoka viimeistellään harissaöljyllä
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Viikonloppuna hidastetaan tahtia ja herkutellaan mausteiden ryydittämällä marokkolaisella lihapadalla, jonka täyteläiset maut lämmittävät kylmänäkin päivänä. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
naudan sisäpaistia
2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
3
tomaattia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
½ tl
korianteria
½ tl
kurkumaa
½ tl
inkivääriä
¼ tl
cayennepippuria
5 dl
vettä
3 rkl
lihafondia
Harissaöljy
2 dl
rypsiöljyä
1 prk (50 g)
vihreää (tai punaista) harissatahnaa
Lisäksi
1 dl
cashewpähkinöitä
½ rku
korianteria
½
mieto chili
Marokkolainen lihapata valmistuu näin:
- Leikkaa paistista kalvot pois tarvittaessa. Leikkaa paisti noin 3 cm:n kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Halkaise tomaatit, poista kannat ja lohko tomaatit.
- Kuumenna rypsiöljy uunin kestävässä padassa. Lisää lihat ja ruskista hetki. Lisää kasvikset ja kääntele hetken aikaa.
- Ota pata pois liedeltä, lisää mausteet, vesi ja fondi. Jatka kypsennystä 175-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia, kunnes liha on pehmeän mureaa.
- Sekoita harissaöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Rouhi cashewpähkinät ja paahda halutessasi kuivalla, kuumalla pannulla.
- Viimeistele pata harissaöljyllä, pähkinärouheella ja korianterilla. Tarjoa rapean leivän kanssa. Halutessasi voita tarjota lisukkeena myös keitettyä kuskusia, bulguria tai ateriajyviä.
Vinkki!
Voit valmistaa padan myös luuttomasta karitsanpaistista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat