


Hedelmiä ja mausteita
Marokkolainen kanakeitto – nopea ja kekseliäs soppa on mausteisen lämmittävä syysruoka
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Marokkolaisessa broilerisopassa yhdistyvät kaukomaiden mausteet ja tuttu kanakeiton lämpö. Maustekimara kannattaa paistaa öljyssä ennen liemen lisäämistä, jotta aromit heräilevät kunnolla. Kuivatut pehmeät aprikoosit tuovat liemeen sopivasti makeutta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (550 g)
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
500 g
perunoita
1 dl
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
100 g
vihreitä papuja
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
kuminansiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
chilijauhetta
1 l
vettä
2
kanaliemikuutiota
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Marokkolainen kanakeitto – ohje:
- Leikkaa broilerin paistileikkeet suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sipulit. Pese porkkanat ja perunat, kuori tarvittaessa, ja leikkaa paloiksi. Viipaloi aprikoosit. Huuhtele pavut, poista kannat ja leikkaa paloiksi.
- Paista broileripaloja öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää sipulit, valkosipulit, murskatut kuminan- ja korianterinsiemenet, savupaprika ja chilijauhe. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, perunat ja porkkanat.
- Kiehauta ja keitä keskilämmöllä hiljalleen poristen noin 20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Lisää keiton päälle halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.
Vinkki!
Tee vegaaninen versio esimerkiksi nyhtökaurasta. Paista nyhtökaura pannulla ja lisää keittoon lopuksi. Käytä kanaliemen sijaan kasvislientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat