Maku

Marinoitu kieli

12 h 40 min
4
1

Marinoitu kieli

MU
GL
1
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gnaudan kieltä
  • 15 dlvettä
  • 3 rklsuolaa
  • 250 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 1 tlvalkopippuria
  • 3 kpllaakerinlehteä

Marinadi

  • 1 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsiirappia
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria

Kapriskastike

  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsokeria
  • 3 rklkapriksia

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Huuhtele kieli juoksevan veden alla. Pane kieli isoon kattilaan ja kaada vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola. Kun vesi kiehuu, kerää vaahto pois kauhalla. Lisää kattilaan keittojuurekset ja mausteet.

Voit halutessasi korvata valmiin keittojuurespakkauksen itse kuorimillasi juureksilla, joiden määrä voi olla suurempi. Käytä porkkanoita, lanttua, juuriselleriä, purjoa ja persiljanoksia. Keitä kieltä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Kieli on kypsänä pehmeää.

Nosta kypsä kieli kattilasta. Poista kielestä nahka kuumana, jolloin se lähtee helposti. Anna kuoritun kielen jäähtyä.

Valmista marinadi. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä. Nosta kieli isoon pakastepussiin. Kaada päälle siivilöity marinadi. Sulje pussi ja nosta vuokaan ja jääkaappiin. Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. Käännä pussia välillä.

Sekoita kapriskastike. Nosta kieli marinadista ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa marinoitu kieli vinottain ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kapriskastikkeen sekä pasta-papusalaatin kera.

•Viipaloitu kieli on myös erinomaista leikkelettä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä