Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marinoitu kieli

12 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 0 min
5.11.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
naudan kieltä
15 dl
vettä
3 rkl
suolaa
250 g
keittojuuressekoitusta (pakaste)
1 tl
valkopippuria
3 kpl
laakerinlehteä
Marinadi
1 1/2 dl
sitruunamehua
1 dl
vettä
1 dl
siirappia
1 kpl
tuoretta chiliä (hienonnettuna)
1 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria
Kapriskastike
200 g
ruoanvalmistusjogurttia
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
sokeria
3 rkl
kapriksia

Huuhtele kieli juoksevan veden alla. Pane kieli isoon kattilaan ja kaada vesi päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola. Kun vesi kiehuu, kerää vaahto pois kauhalla. Lisää kattilaan keittojuurekset ja mausteet.

Voit halutessasi korvata valmiin keittojuurespakkauksen itse kuorimillasi juureksilla, joiden määrä voi olla suurempi. Käytä porkkanoita, lanttua, juuriselleriä, purjoa ja persiljanoksia. Keitä kieltä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Kieli on kypsänä pehmeää.

Nosta kypsä kieli kattilasta. Poista kielestä nahka kuumana, jolloin se lähtee helposti. Anna kuoritun kielen jäähtyä.

Valmista marinadi. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä. Nosta kieli isoon pakastepussiin. Kaada päälle siivilöity marinadi. Sulje pussi ja nosta vuokaan ja jääkaappiin. Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. Käännä pussia välillä.

Sekoita kapriskastike. Nosta kieli marinadista ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa marinoitu kieli vinottain ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kapriskastikkeen sekä pasta-papusalaatin kera.

•Viipaloitu kieli on myös erinomaista leikkelettä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt