Maku

Marinoidut paahtopaprikat

3 h 35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
3 h
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
0
Julkaistu: 1.9.2007


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplvihreää paprikaa

Marinadi

  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 6 rkloliiviöljyä
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 3 rklpersiljaa (hienonnetuna)
Tulosta

Pese ja halkaise paprikat. Poista sisukset ja levitä paprikat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Paahda paprikoita 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Sulje puolikkaat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia. Poista paprikoista kuoret.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lorauta pannulle hieman öljyä ja kuullota valkosipulit pehmeiksi.

Sekoita loput öljystä, viinietikka, mausteet ja valkosipulit keskenään kulhossa ja kääntele joukkoon paprikat. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Ripottele marinoitujen paahtopaprikoiden pinnalle persiljaa. Tarjoile marinoidut paahtopaprikat erilaisten salaattien kanssa.

•Paprikat paahtuvat kätevästi myös grillissä. Paahda niin, että kuoret mustuvat ja kuori vähän jäähtyneinä.

Kommentoi »