Maku

Marinoidut lampaanfileet

25 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h 20 min
Raikkaan mehevien lampaanfileiden salaisuus on appelsiinilla, valkosipulilla ja rosmariinilla maustetussa marinadissa ja pinnan rosmariini-appelsiiniraasteessa. Marinoidut lampaanfileet kruunaavat juhlapöydän!
GL
MU
3.4
0
Julkaistu 18.2.2013


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 700 glampaan ulkofileetä

Marinadi

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplappelsiinia
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 3/4 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1 tlsuolaa (hiutaleita)

Pinnalle

  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 2 rklappelsiininkuoriraastetta
Tulosta

Leikkaa lampaan ulkofileet kalvottomiksi. Jos fileet ovat leveitä, voit puolittaa ne pitkittäin. Työnnä ne isoon, kaksinkertaiseen pakastepussiin.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuori appelsiini kuorimaveitsellä. Suikaloi kuori ja purista appelsiinin mehu. Riivi rosmariinin neulaset. Yhdistä marinadin ainekset.

Kaada marinadi pussiin lihojen päälle. Sulje pussi. Marinoi lampaanfileitä jääkaapissa vuorokausi välillä käännellen.

Valuta marinadi ja kuivaa lampaanfileet.

Ruskista lihat voi-öljyseoksessa pannulla käännellen. Hiero pintaan suola. Nosta fileet uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari fileen sivusta sen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes lihan lämpötila on noin 65 astetta.

Riivi ja hienonna rosmariinin neulaset. Hienonna lehtipersilja. Kuori hyvin pesty appelsiini kuorimaveitsellä ja hienonna kuori. Sekoita yrtit ja kuoriraaste keskenään.

Levitä seos kahdelle foliopalalle ja kääräise marinoidut lampaanfileet folioon. Anna vetäytyä pari minuuttia ennen leikkaamista.

Tarjoa marinoitujen lampaanfileiden lisänä bataattiröstejä ja appelsiini-vuohenjuustokastiketta.

Kommentoi »