Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Kesäpöydän marinoidut ahvenet – kypsytä etikassa ja mausta!

8 h 10 min
GL
LA
MA
MU
0
0
Marinoiduissa ahvenissa korostuvat puhtaat ja herkulliset maut, jotka ovat peräisin tarkoin valituista mausteista ja raaka-aineista. Tämä ruokalaji ei kaipaa seuraansa turhia krumeluureja!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4–6 annosta)

  • 300 gahvenfileetä
  • 3 dlvettä
  • ½ dlväkiviinaetikkaa
  • ½ tlsuolaa

Marinadi

  • 1 dlöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 tlkuivattua rakuunaa
  • 2valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä

Tee näin

8 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN8 h

Marinoidut ahvenet valmistuvat näin:

  1. Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet sopiviksi suupaloiksi kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vesi, etikka ja suola. Kaada liemi kalapalojen päälle. Anna kypsyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  2. Valuta ahvenpalat etikkaliemestä puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi lasipurkkiin ahvenpalojen päälle. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
MITÄ PIDIT?
0