


Kesäpöydän marinoidut ahvenet – kypsytä etikassa ja mausta!
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h 0 min
Marinoiduissa ahvenissa korostuvat puhtaat ja herkulliset maut, jotka ovat peräisin tarkoin valituista mausteista ja raaka-aineista. Tämä ruokalaji ei kaipaa seuraansa turhia krumeluureja!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
300 g
ahvenfileetä
3 dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ tl
suolaa
Marinadi
1 dl
öljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 tl
kuivattua rakuunaa
2
valkosipulinkynttä viipaleina
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
Marinoidut ahvenet – ohje:
- Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet sopiviksi suupaloiksi kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vesi, etikka ja suola. Kaada liemi kalapalojen päälle. Anna kypsyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Valuta ahvenpalat etikkaliemestä puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi lasipurkkiin ahvenpalojen päälle. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat