Kesäpöydän marinoidut ahvenet – kypsytä etikassa ja mausta!
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h
Marinoiduissa ahvenissa korostuvat puhtaat ja herkulliset maut, jotka ovat peräisin tarkoin valituista mausteista ja raaka-aineista. Tämä ruokalaji ei kaipaa seuraansa turhia krumeluureja!

Reseptin ainekset 4–6 annosta
300 gahvenfileetä
3 dlvettä
½ dlväkiviinaetikkaa
½ tlsuolaa
Marinadi
1 dlöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
2 rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 tlkuivattua rakuunaa
2valkosipulinkynttä viipaleina
1 rklsokeria
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria myllystä
Marinoidut ahvenet – ohje:
- Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet sopiviksi suupaloiksi kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vesi, etikka ja suola. Kaada liemi kalapalojen päälle. Anna kypsyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Valuta ahvenpalat etikkaliemestä puhtaaseen lasipurkkiin. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi lasipurkkiin ahvenpalojen päälle. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.