Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Manteli-porkkanavuoka

2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min

Manteli-porkkanavuoka on pehmeä lisäke joulupöytään. Maun salaisuus on runsaassa mantelijauheessa, kermassa ja siirapissa. Suosittelemme!

2.12.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
porkkanaa
5 dl
vettä (keittämiseen)
2 dl
ruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
2 dl
mantelijauhetta
1 dl
mannasuurimoita
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
1 rkl
siirappia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
2 rkl
voita
1/2 dl
mantelilastuja

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi talteen. Mittaa keitinlientä 2 dl porkkanoiden joukkoon. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Höylää manteli-porkkanavuoan päälle voinokareita ja ripottele päälle mantelilastut. Nosta manteli-porkkanavuoka pellille ja kuumenna 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt