Manteli-porkkanavuoka
2 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 40 minManteli-porkkanavuoka on pehmeä lisäke joulupöytään. Maun salaisuus on runsaassa mantelijauheessa, kermassa ja siirapissa. Suosittelemme!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 2.12.2010

Manteli-porkkanavuoka
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1000 gporkkanaa
- 5 dlvettä (keittämiseen)
- 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
- 2 dlmantelijauhetta
- 1 dlmannasuurimoita
- 1 kplmunaa
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsiirappia
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- 2 rklvoita
- 1/2 dlmantelilastuja
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi (noin 20 minuuttia). Kaada keitinvesi talteen. Mittaa keitinlientä 2 dl porkkanoiden joukkoon. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Höylää manteli-porkkanavuoan päälle voinokareita ja ripottele päälle mantelilastut. Nosta manteli-porkkanavuoka pellille ja kuumenna 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.