Maku

Manteli-porkkanavuoka

2 h 10 min
4
0

Manteli-porkkanavuoka

KA
0
4
Manteli-porkkanavuoka on pehmeä lisäke joulupöytään. Maun salaisuus on runsaassa mantelijauheessa, kermassa ja siirapissa. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gporkkanaa
  • 5 dlvettä (keittämiseen)
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1 dlmannasuurimoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi (noin 20 minuuttia).
Kaada keitinvesi talteen. Mittaa keitinlientä 2 dl porkkanoiden joukkoon. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
Sekoita soseeseen ruokakerma, mantelijauhe, mannasuurimot, muna, suola, siirappi ja muskottipähkinä.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Höylää manteli-porkkanavuoan päälle voinokareita ja ripottele päälle mantelilastut.
Nosta manteli-porkkanavuoka pellille ja kuumenna 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä