Kotivinkki

Yhdistelmä, joka yllättää! Mansikkasilli on maukas lisä kesäisten kalaherkkujen joukkoon

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
Mansikkasilli ja uudet perunat, siinä on kesän simppelein ja herkullisin parivaljakko! Raikas vinegretti maustaa sillipalat raikkaan kesäisiksi, ja tuore basilika viimeistelee maun.
GL
MA
MU
3
0
Julkaistu: 13.7.2020


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

  • 2 pkt (à 170 g)kevytsuolattuja sillifileitä tai matjessillifileitä

Mansikkavinegretti

  • 200 gmansikoita
  • ½ dlvalkoista balsamicoa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dlbasilikanlehtiä
  • muutama mansikka
Tulosta

Mansikkasilli valmistetaan näin:

  1. Valmista mansikkavinegretti. Perkaa mansikat. Mittaa kaikki vinegretin aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
  2. Leikkaa sillifileet paloiksi. Lado sillipalat kerroksittain vinegretin kanssa kannelliseen lasipurkkiin. Pane purkki jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  3. Viimeistele silli basilikalla ja mansikoilla ennen tarjoamista. Tarjoa mansikkasilli uusien perunoiden kanssa.
Kommentoi »