Yhdistelmä, joka yllättää! Mansikkasilli on maukas lisä kesäisten kalaherkkujen joukkoon
4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
4 h Mansikkasilli ja uudet perunat, siinä on kesän simppelein ja herkullisin parivaljakko! Raikas vinegretti maustaa sillipalat raikkaan kesäisiksi, ja tuore basilika viimeistelee maun.
GL
MA
MU
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.7.2020

Yhdistelmä, joka yllättää! Mansikkasilli on maukas lisä kesäisten kalaherkkujen joukkoon
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
- 2 pkt (à 170 g)kevytsuolattuja sillifileitä tai matjessillifileitä
Mansikkavinegretti
- 200 gmansikoita
- ½ dlvalkoista balsamicoa
- ½ dloliiviöljyä
- 1 rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
Lisäksi
- 1 dlbasilikanlehtiä
- muutama mansikka
Mansikkasilli valmistetaan näin:
- Valmista mansikkavinegretti. Perkaa mansikat. Mittaa kaikki vinegretin aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa sillifileet paloiksi. Lado sillipalat kerroksittain vinegretin kanssa kannelliseen lasipurkkiin. Pane purkki jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
- Viimeistele silli basilikalla ja mansikoilla ennen tarjoamista. Tarjoa mansikkasilli uusien perunoiden kanssa.

Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
Kotivinkki

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona

Sitruunasilli – kalapöydän raikas herkku
Maku

Lämmin sillisalaatti – perinteinen ruotsalainen kesäruoka
Maku

Sitruunainen tillisilli – raikas kalaruoka kesän ruokapöytään
Maku

Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
Meillä kotona

Appelsiinisilli
Maku

Thaisilli
Maku

Raikas sitruunasilli
Maku